STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Međimurju 116 novozaraženih, četvero preminulih, a 75 oporavljenih

Županijska bolnica Čakovec (Foto: Studio M)
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 365 osoba, a 116 je pozitivnih na COVID-19. Preminule su 4 osobe, a oporavilo se 75. Broj slučajeva je ukupno 1112, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Novopreminuli su: muške osobe stare 71, 67 i 78 godina te ženska osoba stara 86 godina s dodatnim kroničnim bolestima.

U Županijsku bolnicu Čakovec primljeno je devet pacijenata, otpuštena su četiri te ih je trenutno hospitalizirano 56 s koronavirusom od kojih se šest na respiratoru. – S obzirom na stavljanje u funkciju novih bolničkih kapaciteta za pozitivne COVID 19 osobe, zdravstveni sustav je pod kontrolom. – navode u priopćenju.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID 19 pozitivan je 1 liječnik i 20 medicinskih sestara, a u samoizolaciji se nalaze 2 liječnika i 15 medicinskih sestara.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno bilježimo 2626 osobe pozitivne na virus COVID-19, od kojih su 33 osobe preminule, a ukupno se oporavila 1481 osoba.

Jučer poslijepodne izbio je manji požar u kotlovnici u Obiteljskom domu u Otoku. Nije bilo ozlijeđenih, a iz preventivnih razloga 17 korisnika premješteno je u Dom Mala Subotica. – Na mjestu događaja bili su Elizabeta Najman Hižman i Mladen Mezga iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije te je organiziran prijevoz štićenika, nabavka dodatnih kreveta koji je dopremio HGS, stavljen je na raspolaganje još jedan stambeni prostor i dodatno osoblje. Svi korisnici su u dobrom stanju tako da je nastala samo materijalna šteta. O događaju su obaviještene sve nadležne službe., stoji u priopćenju.

Proteklih dana ustanovama koje pružaju zdravstvenu i socijalnu skrb u Međimurju distribuiran je novi kontingent zaštitne opreme.

Podsjetimo da je Županija pokrenula nabavku dva respiratora za ŽB Čakovec. Još jedan nabavit će grad Prelog u suradnji sa svojim poduzetnicima, izjavio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek u petak na sastanku sa županom Matijom Posavcem.

Iz Proračuna Međimurske županije u petak je podmiren dio duga prema veledrogerijama kako bi se spriječila obustava lijekova za onkološke bolesnike (kemoterapija), obzirom na takve slučajeve diljem Hrvatske.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More