Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U Maloj Subotici pijan sletio automobilom u hidrant pa se višestruko prevrnuo

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije dogodilo se pet prometnih nesreća, a ozlijeđen je 25-godišnji vozač.

On je u subotu oko 1:40 sati u Maloj Subotici u Dravskoj ulici zbog neprilagođene brzine automobilom sletio u hidrant nakon čega se vozilo višestruko prevrnulo. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,17 promila. Medicinska pomoć pružena mu je u čakovečkoj bolnici. Utvrđeno je i da mu je već ranije izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Protiv njega pokrenut je prekršajni postupak.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 15 prometnih nesreća, a pet je osoba ozlijeđeno. Od utvrđenih 166 prekršaja, 20 je vozača vozilo utjecajem alkohola, a 49 nepropisnom brzinom. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosila je 2.26 promila.

U petak u 21 sat u Slavenskoj ulici u Varaždinu pri padu s bicikla ozlijeđen je 63-godišnji muškarac. Bio je pod utjecajem alkohola od 1.21 promila.

U subotu oko 1.30 sati u Šemovcu ozlijeđen je 21-godišnji vozač. Vozio je s 1.19 promila alkohola u krvi i neprilagođenom brzinom te pri izlasku iz zavoja sletio na zelenu površinu gdje se vozilo prevrnulo na krov.

U subotu oko 12.30 sati u Varaždinu 22-godišnji vozač automobila oduzeo je prednost teretnom vozilu koje je od siline udara sletjelo u zid kuće. Ozlijeđen je 45-godišnji vozač teretnog vozila.

U subotu oko 21 sat u Kamenici pri padu s bicikla ozlijeđeno je 16-godišnjak. Dječak je zadobio ozljede glave te je zadržan na liječenju u varaždinskoj bolnici.

U subotu oko 21.20 sati u Paki 61-godišnjak je automobilom prešao na traku za promet iz suprotnog smjera te izazvao sudar s vozilom 31-godišnjeg poljskog državljanina. U sudaru je ozlijeđena 22-godišnja putnica iz vozila 31-godišnjaka.

U nedjelju oko 17 sati u Vuglovcu pri slijetanju vozilom s ceste zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola ozlijeđen je 39-godišnji vozač. Napuhao je 1.99 promila.

U subotu u 19.50 sati u Breznici, policijski službenici Mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak. Nadzorom vozača utvrđeno je da isti upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.98 promila. Radilo se o recidivistu kojem je već poništena vozačka dozvola. Uhićen je te u nedjelju priveden pred suca prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Određeno mu je zadržavanje do 10 dana nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu kazna zatvora u trajanju do 120 dana, novčana kazna u ukupnom iznosu od 60 000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca. Također će mu se po pravomoćnosti odluke o prekršajima, odrediti 12 novih negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju u 2 sata u Hrženici, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg u kontroli prometa zaustavili su osobno vozilo, kojim je upravljao 57-godišnjak. Bio je pod utjecajem alkohola od 1.87 promila. Priveden je u policiju do otrježnjenja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.