Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U Hrvatskoj 62 novozaražene osobe, na sjeveru zemlje bez novih slučajeva

U protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 553. Na bolničkom liječenju su 122 pacijenta, do kojih je sedam na respiratoru, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


U Međimurskoj županiji nema zaraženih koronavirusom. Negativni su rezultati svih nalaza uzetih jučer, a danas ih je uzeto 39. Do sada je učinjeno ukupno 2278 testiranja, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Podsjetimo da je u našoj županiji do sada zabilježeno osmero zaraženih, svi su izliječeni, a četiri slučaja dodatno se pripisuju zbog mjesta prebivališta. Gledajući prema gustoći naseljenosti na 100 tisuća stanovnika u Hrvatskoj, Međimurje je i dalje županija s najmanjom incidencijom koronavirusa.

koronavirus.hr (7.8.2020. u 14h)
koronavirus.hr (7.8.2020. u 14h)

Novih slučajeva zaraze nema ni u Koprivničko-križevačkoj ni Varaždinskoj županiji u kojoj je testirana 41 osoba i svi su nalazi negativni. Trenutno je i dalje devetero zaraženih, od kojih su tri na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 5.466 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4.758 se oporavilo. Do danas je ukupno učinjeno 126.410 testiranja, od toga 1.093 u posljednja 24 sata.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.