Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

U Hrvatskoj 361 zaražena osoba, Beroš: Rezultati su dobri, ali možemo i moramo bolje

Ilustracija_covid-19

U Hrvatskoj je 361 oboljelih od virusa COVID-19, što je 46 više nego jučer u 16 sati. Brojka je velika, ali smo zadovoljni jer ipan nešto manja od očekivnog, kazao je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

Učinjeno je 3013 testirajna. Pod nadzorom je 1290 osoba koje su bile u kontaktu s oboljelima. Očekivano je da će broj azraženih rasti, ali o ponađanju svakog pojedinca ovisi koliko će ta krivulja imat uzlaznu putanju, naglašavaju u Stožeru.

 

korona 240320209h
koronavirus.hr (24.2.2020. u 9h)

Kod jednog bolesnika pogoršano je kliničko stanje i sad je na respiratorima ukupno šest osoba, ali je njihovo stanje i dalje stabilno te ukazuje na mogućnost oporavka, kazao je.  U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević nalazi se 39 bolesnika, izvijestila je ravnateljica Alemka Markotić.

Od ukupnog broja oboljelih, 56% su muškarci, a 44% žene. Prosjek dobi zaraženih je 49,05 godina. prosjek godina od 60 do 70 godina iznosi 12,7  psoto, a od 70 do 80 godina 6,1 posto oboljeli.

  • Rezultati su dobri, ali možemo i moramo bolje. Sada je ta međugeneracijska solidarnost od iznimne važnosti, poručio je ministar Beroš.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.