STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Cirkovljanu vozilom sletio u ogradu, vozač (24) teško ozlijeđen

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicima dogodilo se šest prometnih nesreća, a jedan je vozač teško ozlijeđen. 

Radi se od 24-godišnjaku s područja grada Preloga koji je u nedjelju oko 14:30 sati u Cirkovljanu u Gornjoj ulici zbog neprilagođene brzine u zavoju vozilom sletio u betonsko-metalnu ogradu dvorišta kuće. Otpali dijelovi ograde su udarili u tri prozorska stakla na kući te je oštećen i parkirani automobil. Mladić je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Bit će i prekršajno sankcioniran, priopćila je policija.

Od sudionika nesreća u alkoholiziranom stanu bio je 44-godišnji vozač traktora s područja Belice, a napuhao je 0,64 promila. službenici Postaje prometne policije Čakovec su u noći sa subote na nedjelju tijekom akcije Alkohol zaustavili su osam vozača koji su vozili u alkoholiziranom stanju.  Tri su vozača napuhala od 0,5 od 1 promila, po dva od 1 do 1,5 promila i iznad 1,5 promila, dok je jedan vozač imao do 0,5 promila alkohola u krvi.

Najveću količinu od 2,11 promila imao je 28-godišnjaka s područja općine Nedelišće zaustavljen oko 1:55 sati u Čakovcu u Ulici Ivana Gorana Kovačića.

Međimurska policija od četvrtka do subote provodila je razne preventivno – represivne aktivnosti, a u to vrijeme kontrolirali su ukupno 152 vozila i 231 osoba. Utvrđena su 52 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedna je maloljetna osoba ispod 16 godina zatečena u izlasku bez pratnje roditelji iza 23 sata.

U četiri kladionice i dva ugostiteljska objekta provedene su racije te tom prilikom uhićene dvije osobe zbog kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet droga, doke j utvrđeno i 12 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici te po jedan prekršaj iz Zakona o prebivalištu i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Racije su provedene u suradnji s carinom, koja je utvrdila dva prekršaja po Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, te turističkom inspekcijom koja je utvrdila jedan prekršaj omogućavanja konzumacije alkoholnih pića maloljetniku.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.