STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U čakovečkoj bolnici liječi se 23 pacijenata zaraženih koronavirusom, jedan na respiratoru

Županijska bolnica Čakovec (Foto: Studio M)

U Međimurskoj županiji 68 je novozaraženih osoba virusom COVID-19 na testiranih 233. Proteklog dana hospitalizirane su još tri osobe, sada ukupno 23 od kojih je jedan pacijent na respiratoru, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.

Trenutno je 348 aktivno oboljelih, od kojih je 49 još u epidemiološkoj obradi, za 84 osobe se ne zna izvor zaraze, a 190 su kontakti ranije zaraženih. U domovima za starije i nemoćne zaražena su 23 korisnika i djelatnika.

U samoizolaciji je 1398 osoba.

Danas do 11 sati uzet je 291 uzorak i svi su u obradi. Do sada je ukupno uzeto 10865 uzorka.

S obzirom na veliki broj testiranja koji se dnevno provodi, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije još nije kontaktirala sve koji su dobili rezultate testiranja. Stoga se građane koji su dobili pozitivan rezultat nalaza na COVID-19 poziva da se do poziva epidemiologa izoliraju i distanciraju od ukućana.

Također i da pošalju SMS ili email s osobnim podacima na: 098 558 811 ili epidemiologija@zzjz-ck.hr (ime i prezime, OIB, datum rođenja, adresa, broj telefona te datum početka smetnje ili razlog testiranja).

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More