STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

U Belici ozlijeđen mopedist (44): Vozio s 2.85 promila i oduzeo prednost automobilu

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, a tri vozača bila su pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija utvrđena je kod 44-godišnjeg vozača mopeda od 2,85 promila. On je u subotu oko 19:30 sati u Belici u raskrižju Ulice Lipovke, Ulice dr. Ljudevita Gaja i Palovečke ulica zbog oduzimanja prednosti udario u automobil zbog čega je došlo do prevrtanja mopeda. Vozač je lakše ozlijeđen te će biti prekršajno sankcioniran.

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju proveli akciju Alkohol. U vožnji pad utjecajem alkohola zatekli su petero vozača. Najveća koncentracija 1,78 promila utvrđena je kod 34-godišnjeg vozača u Gornjem Hrašćanu.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 18 prometnih, a pet je osoba ozlijeđeno. U pojačanoj kontroli prometa policija je utvrdila 126 prekršaja, od čega 42 brzine, a 21 alkohol i odbijanje alkotestiranja. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.16 promila.

U petak oko 8.30 sati u Varaždinu u ulici Gustava Krkleca ozlijeđen je 74-godišnjak na kojeg je dok je na biciklu na pješačkom prijelazu naletjela 80-godišnja vozačica.

Istog prijepodneva Doljanu ozlijeđena je 63-godišnjakinja koju je s bicikla, a prilikom nepropisne vožnje unatrag, s bicikla služio 50-godišnji vozač automobila.

Oko 17.30 sati u Ivanečkom Naselju u sudaru dva automobila zbog oduzimanja prednosti koji je skrivila 29-godišnja vozačica ozlijeđen je 49-godišnji vozač.

U subotu oko podneva u Svibovcu Topličkom ozlijeđen je 24-godišnji vozač koji je automobilom upravljao s 1.65 promila i nepropisnom brzinom te sletio u potok. Policija je utvrdila i da mu je već radnije ukinuta vozačka dozvola.

Jučer oko ponoći u Zbelavi ozlijeđen je 20-godišnji vozač automobila kojem je prednost oduzeo 35-godišnjak koji se uključivao na kolnik Varaždinske ulice, a bio je pod utjecajem alkohola od 1,22 promila.

U petak oko 13 sati u Kalničkoj ulici u Poljancu, prilikom kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su automobil kojim je upravljao muškarac starosti 31 godina iz Malog Bukovca. Uputili su vozilo na izvanredni tehnički pregled gdje je utvrđeno pet opasnih i 19 velikih nedostataka. Vozilo je isključeno iz prometa te su mu skinute registarske oznake.

Vozaču su policijski službenici uručili Prekršajni nalog. Za takvu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna od 2000 do 5000 kuna.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.