Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

U 87. godini preminuo Zvonko Golub, predsjednik antifašističkih boraca Međimurja

Zvonko Golub, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista MŽ

Zvonko Golub, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista MŽ

U ponedjeljak je u 87. godini života preminuo Zvonko Golub iz Čakovca, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije.

Rođen je u Petrinji 1934. godine, a od 1952. godine radio je kao nastavnik i ravnatelj u osnovnim školama u Donjem Mihaljevcu, Donjoj Dubravi, Donjem Vidovcu i Kotoribi, kao i u Školi učenika u privredi u Donjoj Dubravi. Bio je potpredsjednik Skupštine Općine Čakovec te predsjednik Izvršnog vijeća Zajednice općina Varaždin (1982.-1984.). Bio je i direktor Zrinskog Čakovec.

Za svoj doprinos u organizaciji odgojno-obrazovnog rada i unapređenju školstva u Međimurskoj županiji dobitnik je nagrade Zrinski.

Najangažiraniji je bio u Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije u kojoj je obnašao dužnost predsjednika.

Posljednji ispraćaj bit će u krugu obitelji na čakovečkom groblju Mihovljan.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.