Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

TZG Preloga promovira Prelog kao destinaciju savršenu za sportove na vodi

2. međunarodnom dragon boat kupu Grada Zagreba | Foto: Turistićka zajednica Grada Preloga

2. međunarodnom dragon boat kupu Grada Zagreba | Foto: Turistićka zajednica Grada Preloga

Turistička zajednica Grada Preloga u mađarskom Serdahelju i Zagrebu promovirala je Prelog kao destinaciju sportova na vodi.

U srijedu, 11. listopada u TZGP je sudjelovala u Serdahelju na radionici „Obuka u vodenom turizmu i usluge u aktivnom turizmu u mađarsko-hrvatskom pograničnom području“ u organizaciji Srednjoeuropske služba za prekogranične inicijative (CESCI). Radionica se usredotočila na iskustva jedinica lokalne samouprave te pružatelja usluga u pograničnom području s vođenjem grupa na rijekama Muri i Dravi, na potrebnu i temeljnu obuku vodiča u skladu s ELESA – „European Learning Syllabus for outdoor Animators“, na sigurnost turista te na infrastrukturu namijenjenu za vodene sportove koja se nalazi na rijekama Muri i Dravi.

Istaknute su ključne točke, prednosti i nedostaci neujednačenih propisa važnih za obuku vodiča te je dogovoren nastavak suradnje i daljnja razmjena iskustava.

Turistička zajednica Grada Preloga ujedno je predstavila aktivnosti u sklopu projekta „Razvoj i unapređenje turističkog proizvoda – Sportovi na vodi Grada Preloga“.

A protekle subote entuzijasti za veslanje iz donjeg Međimurja (Kotoribe, Donje Dubrave, Draškovca i Preloga) nastupili su pod timskim imenom „Međimurci“ na 2. međunarodnom dragon boat kupu Grada Zagreba.

Turistička zajednica Grada Preloga priključila se veseloj ekipi te su na otvorenom kupu, u jakoj konkurenciji, osvojili visoko 4. mjesto u veslanju zmajskim čamcem na Jarunu. Za predstavnike TZG Preloga i Croatian outdoors natjecanje je bilo i savršena prilika za jačanje suradnje s Kajakaškim savezom Zagreba koji će im pomoći u provedbi 2. Otvorenog dragon boat kupa Grada Preloga.

(Izvor: Turistička zajednica Grada Preloga)

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.