Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Tučnjava u Podturnu: Dvojica privedena, jedan prekršio smoizolaciju

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

U subotu u 17 sati i 57 minuta Operativno komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu o tučnjavi više osoba na ulici u Lončarevom naselju u Podturnu.

Policija je izašla na mjesto događaja, a prilikom privođenja 39-godišnjaka koji je sudjelovao u tučnjavi, policijskom službeniku prišao je 35-godišnjak te počeo na njega vikati i galamiti. Nakon što mu je policijski službenik izdao naredbu da se udalji s mjesta događaja i prekine s činjenjem prekršaja, 35-godišnjak ga je odgurnuo i odmah potom pokušao udariti, ali su ga u tome policijski službenici spriječili. Uz uporabu sredstava prisile je svladan, uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja da je 35-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Utvrđeno je i da je privedeni 39-godišnjak s područja općine Podturen počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti s obzirom na to da nije poštivao mjeru samoizolacije izrečenu od 24. prosinca 2020. do 3. siječnja 2021. godine. Izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 8.000 kuna. Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.