Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Tucak objavio popis: Oni koji idu u Rotterdam najbolje su što trenutno imamo

Ivica Tucak, izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije objavio je konačan popis igrača koji u petak kreću na predolimpijski turnir u Rotterdamu koji će se odigrati od 14.-22 lipnja.

Na popisu putnika su: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Rino Burić, Javier Garcia Gadea, Toni Popadić; te rezervni igrač: Franko Lazić.

Međunarodna organizacija vodenih sportova (Fina) donijela je odluku da svaka momčad na turnir može doputovati s maksimalno 22 osobe.

– Ovo je najteža odluka za svakog izbornika, pa tako i za mene. S obzirom da su svi momci od onih početnih 22 koji su pozvani na pripreme dala svoj maksimum. U Zagreb ih je pozvano 18 od kojih su četiri morala otpasti. To su vratar Marcelić, centar Dobud te vanjski igrači Benić i Žuvela. Želim iskreno zahvaliti svoj četvorici na maksimalnom naporu koji su uložili, njihovoj želji i volji. Svojim prisustvom na svakom treningu i utakmici naše su pripreme učinili još kvalitetnijima te im hvala u to ime. Meni kao izborniku ovo je vrlo teška odluka, no donijeta je na osnovi trenutačnog stanja igrača. To nikako ne znači da će istih 14 igrača putovati i za Tokio, ukoliko se kvalificiramo. No ovih 14 smatram da je najbolje što hrvatski vaterpolo trenutačno ima. – rekao je izbornik Tucak.

Prema odluci FINE svaka reprezentacija može doputovati s najviše 22 osobe. Barakude će u 8 dana odigrati isto toliko utakmice. S obzirom da će turnir biti fizički i psihički biti vrlo zahtjevan, Tucak je odlučio povesti dvojicu fizioterapeuta i liječnika.

– Smatram da nam je ta medicinska skrb uz profesora Kuterovca koji će pomagati u dijelu regeneracije i odmora,itekako važna. Iz tog razloga odlazimo s 14, a ne 15 igrača. Kao rezervni igrač putuje Franko Lazić, koji se momčadi smije priključiti jedino ukoliko se netko od igrača potvrdi kao Covid pozitivan. – pojasnio je izbornik.

U Nizozemskoj će, u bazenu kompleksa Zwemcentrum Rotterdam nastupati ukupno 12 reprezentacija podijeljenih u dvije skupine od po 6 sastava. Nakon ligaškog sustava u skupini, četiri najbolja sastava iz svake grupe tzv. ‘križanjem’ tvore parove četvrtfinala. Prve tri momčadi na kraju turnira izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju predstojećeg ljeta.

– Svaka utakmica je teška, svaka nosi svoj izazov, a svaka naredna je još teža i još važnija od prethodne. Ono na što se mi moramo fokusirati je naša izvedba. Mislim da imamo kvalitetu i da smo kvalitetniji od bilo koje reprezentacije u grupi, ali to moramo pokazati i u bazenu. – zaključio je izbornik Tucak.

Skupina A: Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija, Turska

Skupina B: Hrvatska, Njemačka, Rusija, Rumunjska, Nizozemska, Francuska.

– Svaka utakmica je bitna. No naravno, ključno je dobro otvoriti turnir. Četvrtfinala utakmica biti ćeteška u psihičkom smislu, a potom i polufinale. Nemamo pravo na pogrešku. Turnir otvaramo s Rumunjskom, dobro poznajemo njihovog najboljeg igrača Cosmina Radua, mog i Bušljinog klupskog suigrača. Mislim da će ga upravo on čuvati te će ga sigurno dobro pokriti. Pokušati ćemo ga izmoriti što je više moguće i naravno, nadati se pobjedi. Očekujemo da ćemo se kvalificirati na Olimpijadu, to nam je cilj. Smatram da smo najbolja momčad te da ćemo to i uspjeti. Naravno da neće biti lako, ali spremali smo se za to i očekujemo uspješne kvalifikacije. – rekao je Luka Bukić, reprezentativac.

– Naša najveća snaga je u našem kolektivu, atmosferi koja vlada i kvaliteti igrača. Vjerujemo jedni u druge i bodrimo se i kada nam ide dobro, kao i u onim teškim trenutcima kada nam ne ide najbolje. Ove pripreme smo puno radili na fizičkoj spremi, jer nas očekuje iznimno zahtjevan turnir. Kako će turnir odmicati biti ćemo sve umorniji no mislim da neće biti problema i da ćemo se u Rotterdamu pokazati u najboljem svjetlu. Sve ovo radimo i pripremamo se kako bi dobili tu dugo željenu vizu za Tokio.  – zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.