STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Trio Roter Igel i filmovi ovog vikenda u Prelogu

Kino Doma kulture grada Preloga u subotu i nedjelju donosi dvije nove filmske projekcije, a kao uvod u vikend večeras će koncert održati koncert Roter Igel trio.


Večeras s početkom u 20 sati nastupa „Roter Igel“ trio kojeg čine Kosjenka Turkulin, klavir, Tara Horvat, violina te Andrija Šimić, violončelo.

Trio je osnovan 2012. godine, a naziv je dobio po kavani “Zum roten Igel” koju su često posjećivali bečki glazbenici i skladatelji.

Zajednička ljubav prema komornoj glazbi navela je vrsni trojac da postane stalni postav glazbenog sastava te da zajedničkim snagama otkrivaju bogat spektar literature komorne glazbe. Ulaz je slobodan, a koncert sufinancira Ministarstvo kulture.

FILMOVI U SUBOTU I NEDJELJU

18:00 sati: Pčelica Maja: Medene igre – animirani obiteljski, avantura

Pčelica Maja se pojavila prije više od stotinu godina i ubrzo postala jedna od najčitanijih knjiga tog vremena, omiljena i kod odraslih i kod djece. Nakon prve filmske uspješnice koja je oduševila publiku svih generacija, stiže nam nastavak medene priče. Majina je košnica i ovog puta prepuna uzbuđenja. Ljeto je završilo i stigao je dostojanstvenik iz Buzztropolisa s važnom porukom za kraljicu. Hoće li se njezina košnica konačno pozvati na Medene igre?

20:00 sati Mulan – avanturistički

Kad kineski car izda dekret po kojem jedan muškarac u svakoj obitelji mora služiti carskoj vojsci kako bi obranili zemlju od sjevernih napadača, Hua Mulan, najstarija kćerka časnog ratnika, istupa umjesto svog bolesnog oca. Maskirajući se kao muškarac, Hua Jun prolazi iskušenja na svakom koraku svog puta te mora naučiti iskoristiti svoju unutarnju snagu i prihvatiti svoj istinski potencijal. Na ovom epskom putovanju ona će se transformirati u časnu ratnicu i steći poštovanje zahvalne nacije… ali i ponosnog oca.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.