Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Trenutno je 1486 aktivno oboljelih, od kojih su 142 pacijenta hospitalizirana

Županijska bolnica Čakovec (studeni, 2020) Foto: Željka Švenda

Županijska bolnica Čakovec, Foto: Studio M

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata 34 su pozitivna slučaja na virus COVID-19. Od toga je 15 na temelju brzih antigenskih testova, 17 pozitivnih dijagnosticirano je na temelju kliničke slike, dok su dva vezana prebivalištem.

Preminule su tri osobe s posljedicom COVID-19 virusa, muška osoba stara 89 godina, i dvije ženske osobe od 90 i 86 godina, svi s brojnim dodatnim kroničnim bolestima. Oporavilo ih se 175 osoba pa je trenutno 1486 aktivno oboljelih.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 142 pacijenta s koronavirusom, od kojih 10 proteklog dana, a osam je otpušteno. Na respiratoru ih je 12. U tercijarnom respiratornom centru na liječenju ih je 20. Zaraženo je 16 liječnika, 45 medicinskih sestara i jedan bolničar. U samoizolaciji se nalaze tri liječnika i 12 medicinskih sestara.

Od danas su na C modelu načina odvijanja nastave uz srednje škola i viši razredi osnovnih škola. na propruku epidemiologa online nastava provodi se i u predmetnoj nastavi u nižim razredima osnovnih škola. Učenici se vraćaju u škole 18. siječnja 2021. godine, nakon isteka zimskih praznika.

>> U Feštetiću se uspostavlja bolnički Covid centar za palijativnu skrb

U Varaždinskoj županiji je 107 novozaraženih osoba, a testirano je 312 uzoraka. Preminulo je šest osoba, a s kućnog liječenja otpušteno je 313 osoba. Trenutno je 2082 aktivno oboljelih.

Udio pozitivnih među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata je 43%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 35%. Na bolničkom liječenju nalazi se 271 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 19 na respiratoru.

Dosadašnji rezultat brzih antigenskih testova u velikim industrijskim pogonima je 2,4 posto.

Ukupno je do sada 176 preminulih, od kojih 72 u ovom mjesecu.

Danas, 23. dan nakon donošenja strožih mjera u Varaždinskoj županiji, nastavlja se pad sedmodnevne incidencije u odnosu na najvišu dosegnutu razinu, koja je 28. studenoga iznosila 1216. Današnja incidencija je 870, što je pad od 28 posto. Udio pozitivnih u broju testiranih izjednačio se s udjelom pozitivnih na razini Republike Hrvatske od 35 posto.

Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1448 novih slučajeva, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 870. Još prije 12 dana je broj zaraženih unutar 7 dana bio iznad 2000.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.