STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Treća sjednica Skupštine s 23 točke – novi infrastrukturni projekti u zdravstvu

Na dnevnom redu 3. sjednice Skupštine Međimurske županije bile su 23 točke. Najvećim dijelom iznesena su polugodišnja izvješća županije te njezinih ustanova i tvrtki.

Na početku sjednice prisegu je položio vijećnik Elis Kralj koje je izabran na dopunskim izborima za članove skupštine iz redova pripadnika romske nacionalne manjine.

Vijećnici su usvojili polugodišnji Izvještaj o izvršenju Proračuna Međimurske županije i Izvješće o radu župana Međimurske županije od 1. siječnja do 30. lipnja. Zamjenik župana Josip Grivec rekao  je da se radi o izvršenju konsolidiranog Proračuna koji je ostvaren prihodima i primicima u iznosu od 410.271.408,09 kuna. To je 48% u odnosu na izvorni plan proračuna za 2021, objasnio je. Dodao je da je sama Županija u prvih šest mjeseci ostvarila pozitivan rezultat poslovanja u iznosu od 5.395.017,00 kuna.

>> AUDIO | Održana treća sjednica Skupštine: Proračun u prvih šest mjeseci u plusu pet milijuna kuna

Usvojen je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o raspoređivanju sredstava za redovito godišnje financiranje političkih stranaka u Skupštini Međimurske županije za razdoblje lipanj-prosinac 2021. godine.

Vijećnici su dali suglasnosti kojima Županijska bolnica Čakovec i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije kreću u nove infrastrukturne projekte.

Bolnica kreće u rekonstrukciju Odjel dječje i abdominalne kirurgije. Projekt je vrijedan 2.959.646,14 kn bez PDV-a. Vijećnici su dali suglasnost za početak izvođenja radova na rekonstrukciji, kao i za rekonstrukciju prilaza za vozila hitne pomoći i parkirališta.

Prihvatili su i prijedlog za potpisivanje ugovora „Opskrba prirodnim plinom“ i dana je suglasnost za potpisivanje okvirnog sporazuma za nabavu „infuzijske otopine“.

U rekonstrukciju će i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije kojem su vijećnici prihvatili suglasnost Upravnog vijeća da investicijskim ulaganjem vrijednim 6.258.000,00 kuna bez PDV-a dogradi i adaptira Paviljon 4.

Usvojen je prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Doma zdravlja Čakovec o davanju u zakup poslovnog prostora zdravstvenim radnicama.

Među točkama dnevnog reda bilo je i Izvješće o radu Županijske bolnice Čakovec za 2020. godinu. Ravnatelj dr. Igor Šegović rekao je da je bolnica odradila ugovorene usluge za 4.511.508 kuna više od ugovorenog s HZZO-om, financirala sve svoje obaveze prema djelatnicima, nesmetano surađivala s dobavljačima te odradila zacrtane projekte i planove nabave.

Vijećnici su usvojili Izvješće o poslovanju Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Izvješće o radu Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, Izvješće o radu Centra za socijalnu skrb Čakovec, Izvješće o radu Doma zdravlja Čakovec i Izvješće o poslovanju Ljekarne Čakovec za 2020. godinu. Prihvaćen je prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku upravnog vijeća Ljekarne Čakovec o rasporedu dobiti iz 2020. godine.

Prihvaćen je i prijedlog kojim je iz proračuna Međimurske županije, a temeljem provedenog javnog poziva, za 31 program u kulturi izdvojeno je 153 tisuće kuna.

 Usvojen je i Prijedlog financijskog plana i godišnjeg plana građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta za 2022. godinu, kao i prijedlog projekcija Proračuna Županijske uprave za ceste Međimurske županije za 2023. i 2024. godinu te Izvješće o radu Društva „Piškornica“ d.o.o. i povezanog društva Piškornica – Sanacijsko odlagalište d.o.o. za 2020. godinu.

Privaćen je prijedlog vijećnika Ivana Martana da se Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture predložiti uvrštavanje u programske i proračunske dokumente projekt te osiguranje sredstva kojim bi se spojila rijeka Trnava s rijekom Dravom i kojim bi se uspostavio stari prirodni tok kao što je bilo do 1950. godine.

Za novu predsjednicu Upravnog vijeća Međimurske prirode imenovana je Dunja Franjić-Bubek, a birani su i novi članovi tog tijela. Imenovani su i suci porotnici Općinskog suda u Čakovcu, kao i suci porotnici za mladež.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More