Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Tomislav Grahovac dobio novi mandat predsjednika HRS-a

Izborna skupština HRS, Zagrebm, Jarun, 15.12.2022., Mandatory Credit © Jozo Cabraja kolektiff

Tomislav Grahovac dobio je novi mandat predsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Na izbornoj sjednici Skupštine održane ovog tjedna dosadašnjem čelniku Saveza članovi su dali jednoglasnu podršku za treći mu uzastopni mandat.

Od 59 Skupštine HRS-a, 51 je prisustvovao izbornoj sjednici. Podsjetimo da je zagrebački odvjetnik na čelu Saveza od 2016. godine, a drugi je put podršku dobio 2019. godine.

Podsjećajući delegate Skupštine na rezultate i rad HRS-a u posljednje tri godine, Tomislav Grahovac je istaknuo iznimno teške korona uvjete u kojima je Savez funkcionirao. Bez obzira na to, hrvatske rukometašice i rukometaši u dvorani, ali i oni na pijesku, osvojili su niz medalja na svjetskim i europskim natjecanjima. Hrvatski klubovi imali su vrlo dobre rezultate u europskim kupovima. Uz sve to, HRS je dobio organizaciju seniorskog Svjetskog prvenstva, zajedno s Danskom i Norveškom 2025. godine. Istodobno, Hrvatska je 2021. godine bila domaćin Europskog kadetskog prvenstva, a u ovoj godini je čeka organizacija Svjetskog kadetskog prvenstva.

Veliki napredak ostvaren je u praćenju domaćih natjecanja. Uveden je online sustav praćenja utakmica uživo, a od ove je sezone rukomet ponovno našao svoje mjesto na televizijskim ekranima.

Iz godine u godinu Kamp HRS-a, Festival rukometa sa završnim susretima Kupa i  Seminarom trenera dostigli su također iznimnu posjećenost i promociju. I mogli bismo tako još nabrajati, ali nema potrebe.

Na sjednici su izabrani članovi u novi Upravni odbor HRS-a i Nadzorni odbor.

Članovi novog Upravnog odbora su: Tomislav Grahovac, Zoran Goba , Boris Mesarić, Krešimir Prosoli, Goran Piteša, Željko Maletić, Boris Konjuh, Josip Ćurković, Hrvoje Vojvoda, Vili Bassanese, Željko Udovičić, Josip Ergović, Branimir Kos, Božica Palčić i Antun Blažević.

Nadzorni odbor HRS-a čine Romeo Vrečko, Goran Peterko, Mihael Varga, Ivan Baričević i Rajko Roža.

U sklopu izborne skupštine održana je i svečanost potpisivanja ugovora s pet gradova koji su uključeni u Master plan EHF-a i HRS-a „Rukomet u vrtićima“. To su Bjelovar, Koprivnica, Pakrac, Poreč i Virovitica, dok će Grad Zagreb biti naknadno.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.