Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Tin Srbić u finalu Svjetskog kupa u Dohi

Tin Srbić / Foto: Hrvatski gimnastički savec, Press

Tin Srbić / Foto: HGS Press

Srebrni hrvatski olimpijac Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom kupu u Dohi.

Drugog kvalifikacijskog dana Srbić je sigurnom izvedbom vježbe sa startom 5.5i s ukupnom ocjenom od 14.000 subotnje finale izborio sa 3. mjestom današnjih kvalifikacija u kojima su nastupila 34 prečaša.

Aurel Benović nakon partera u srijedu, danas je u kvalifikacijama preskoka završio kao 22. s ocjenom 13.566, dok je naša jedina ženska predstavnica na ovom natjecanju, Tina Zelčić, bila 25. na gredi (11.500).

„Jako sam zadovoljan. Ocjena od 14.000 iz početne ocjene 5.5. Puno bolje sam nastupio nego prije tjedan dana u Cottbusu, samouvjerenije, koncentriranije, fokusiranije i to je bio jedan klasičniji, više moj nastup nego što je to bilo u Cottbusu. Probio sam led ove sezone s jednom drugačijom vježbom, novim konceptom“, rekao je Tin nakon uspješno odrađenih kvalifikacija.

Najbolju ocjenu na preči danas imao je Robert Tvorogal iz Litve (14.366; start 5.6), dok je ispred Tina bio još samo Japanac Yuya Kamoto (14.100; start 5.7).

„Plan je bio u kvalifikacijama ići start 5.5, a onda u finalu dižemo start i ubacujemo element Kolman“, kratko je pojasnio Tinov trener Lucijan Krce.

Biti će to Tinovo 27. finale Svjetskog kupa u karijeri, a do sada je osvojio 19 medalja.

„U finalu idem jaču vježbu početne ocjene 5.9. Vjerujem da to mogu jako dobro izvesti i veselim se finalu. Prikupio sam neke bodove za odlazak na Svjetsko prvenstvo krajem godine i zadovoljan sam da sam nakon lošeg nastupa u Njemačkoj sada uspio odraditi jedan dobar“.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.