Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Tijana Korent kvalifikacije završila na 17. mjestu

Foto: HGS / Slobodan Kadić

Foto: HGS / Slobodan Kadić

Finale Europskog gimnastičkog prvenstva u talijanskom Riminiju jučer kroz kvalifikacije nije dohvatila nijedna od pet hrvatskih gimnastičarki. Čakovčanka Tijana Korent na parteru bila je 17., a najbliže finalu bila je Tina Zelčić koja je na gredi završila kao 19.

Korent je na preskoku je lovila treće finale u karijeri na europskoj smotri. Čakovčanka je izvela svoje standardne skokove, prvi koji je bio na lošijoj razini koštao ju je boljeg plasmana. Završila je 17. s ocjenom 12.683.

Nisam skroz nezadovoljna jer je konkurencija bila jaka i puno cura je skakalo preskok. Znam da mogu bolje, znam da je i plasman mogao biti bolji. Takav nam je sport, imamo samo jedan pokušaj i danas je bio takav dan. Sada se okrećem Svjetskim kupovima u Varni i Kopru i nadam se da će tamo biti uspješnije.“ , rekla je nakon kvalifikacija.

Tina Zelčić već jako dugo uspijeva održati dobru razinu forme. Nakon Svjetskih kupova u Dohi i Osijeku članica ZTD-a Hrvatski sokol i u Riminiju je odradila dobru vježbu. Dobila je 12.933, što je ujedno i njezina najviša ocjena na velikim natjecanjima, a samo jedna desetinka dijelila ju je od finala. U poretku 21-godišnja Zagrepčanka završila je dvanaesta, no zapravo je deseta – od četiri Talijanke koje su bile ispred samo dvije mogu nastupiti u finalu, tako Zelčić ima status druge rezerve.

Mogu reći da sam stvarno zadovoljna, odradila sam svoju vježbu opet od početka do kraja bez ijedne veće pogreške. Kao što sam i najavljivala ako odradim svoju vježbu, da će ocjena biti otprilike 12.900 ili 13 bodova, što se i dogodilo. Sad nam ostaje poraditi na početnoj ocjeni vježbe, odnosno dići težinu vježbe. Trener Marko Brez i ja smo krenuli učiti novi saskok i kada ga ubacim u svoju izvedbu mislim da ću biti konkurentna za finala ovako velikih natjecanja.“ 

Nakon naporne i duge sezone te borbe za Olimpijske igre u Parizu, Sara Šulekić danas nije bila na svojoj najboljoj razini te je na dvovisinskim ručama dobila je ocjenu 12.466 i završila na 49. mjestu.

Christina Zwicker u višeboju je zauzela 66. mjesto s ocjenom 11.833. Zagrepčanka je zbog ozljede osam mjeseci izbivala s međunarodnih natjecanja.

Za Milu Prpić je ovo je bilo prvo seniorsko Europsko prvenstvo na kojem je 15-godišnjakinja nastupila u dvije discipline. Dobre nastupe Prpić je odradila na gredi gdje je dobila ocjenu 12.666 te na preskoku gdje je dobila dvije desetinke slabiju ocjenu.

Finala po spravama održavaju se u subotu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.