STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

AUDIO | Tijana Korent i Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Mersinu

Tijana Tkalčec

Hrvatska gimnastička reprezentacija izborila je četiri finala prvog kvalifikacijskog dana na Svjetskom kupu u Mersinu. Posebno veseli činjenica da su među njima i ovog puta Međimurci, Tijana Korent na preskoku i Filip Ude na konju s hvataljkama.

Uz članove GM Marijan Zadravec Macan, mirno su prvu prepreku prešle članice ZTD Hrvatski soko, Christina Zwicker i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama.

Ude koji je prošlog vikenda u Kopru bio brončani, sada je s drugom ocjenom kvalifikacija (14,400) ušao u svoje 62. finale na SK. Bolji od njega bio je samo prošlogodišnji prvak Europe, Albanac ruskog podrijetla Matvei Petrov (14,450). Na istoj spravi je zbog pada Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) ostao bez plasma na među 8 (10,600).

Zadovoljan sam sa svojom izvedbom. Išao sam lakšu vježbu, start ocjene 5.5. Bilo je dovoljno za 2. mjesto. Za dva dana je finale i nadam se da ću odraditi malo težu vježbu i što bolje se plasirati. – kratko se javio iz Turske Filip.

Nakon Kopra niz s finalima nastavila je i najbolja međimurska sportašica Tijana Korent. S 13,375 bodova danas bila četvrta na preskoku za svoje 35. finale.

Sretna sam što sam ušla u finale. Skokove sam odradila dobro, možda čak i bolje nego u Kopru, čime sam još više zadovoljna. Ovaj SK je puno jači, jer je došlo više cura koje skaču dosta jake skokove. Čekamo finale u nedjelju i nadam se barem jednako dobrom plasmanu kao što sam imala sada s obzirom na to da nam je ovo zadnji SK u sezoni. Nakon njega će se definirati poredak na rang listi. Bila bih jako sretna kada bih uspjela ući u prve tri na svjetskoj rang listi preskoka. – poželjela je Tijana.

U svom prvom finalu na Svjetskim kupovima bit će 15-godišnja aktualna viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama, Sara Šulekić,  zahvaljujući 4. mjestu i ocjeni 12,200. I europsku medalju u prosincu 2020. osvojila je upravo u Mersinu. Očito je ovaj turski grad sretan za nju.

Na istoj spravi do svog sedmog finala s petom ocjenom kvalifikacija (12,000) došla je Christina Zwicker, a sva finala na rasporedu su u nedjelju.

Hrvatska broj finala u Mersinu može povećati sutra budući da na gredi i parteru nastupa dvostruka olimpijka Ana Đerek koja na ovim spravama nosi srebrne medalje iz Kopra te Zwicker, također na istim spravama.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More