STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Teška prometna nesreća u Domašincu, 57-godišnjak zadobio ozljede opasne po život

Foto: Studio M

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća. Pri tom su dva vozača bila pod utjecajem alkohola. Najveću količinu imao je 38-godišnjak koji je napuhao 2,84 promila, a skrivio je nesreću s materijalnom štetom u Mačkovcu jučer oko 15 sati.

U Domašincu je ozljede opasne po život zadobio 57-godišnjak.

Prometna nesreća dogodila se jučer oko 21:50 sati kada se muškarac biciklom s parkirališta ugostiteljskog objekta, neoznačen reflektirajućom odjećom i neoprezno, uključivao u promet na kolnik ulice Pere Pintara. Na njega je automobilom naletio 28-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 0,81 promila.

Nakon sudara došlo je do prevrtanja bicikla te podizanja bicikliste na poklopac motora, vjetrobransko staklo i krov automobila nakon čega je završio na kolniku. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je zbog ozljeda opasnih po život zadržan na liječenju.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 12 prometnih nesreća. U kontroli prometa utvrđeno je 138 prekršaja, od kojih 59 prekršaja brzine, a 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

U petak prijepodne u Tuhovcu 64-godišnjak je retrovizorom teretnog automobila udario je 88-godišnjaka koji se kretao cestom te ga ozlijedio.

Istog dana poslijepodne u Vidovcu je 41-godišnjak vozio automobil s 1,44 promila alkohola u kvi te prelaskom na traku za promet iz suprotnog smjera udario u vozilo 46-godišnjakinje. U sudaru su ozlijeđene vozačica i 14-godišnja putnica.

Jučer u 9.20 sati u Čukovcu 22-godišnjak vozio je s 1,67 promila alkohola i neprilagođenom brzinom zbog čega je na raskrižju ulica Glavne i Torčec sletio na zelenu površinu. Ozlijeđen je suputnik (24).

Istog dana poslijepodne u Klenovniku 30-godišnjak je vozilom u raskrižju oduzeo prednosti i udario u 61-godišnjaka na biciklu koji je uslijed pada ozlijeđen.

Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, a težina ozljeda za sad nije utvrđena.

Prekršaji u prometu

U subotu u 20.52 sata u ulici Mihovila Pavleka u Ludbregu policija je zaustavila automobil, a 67-godišnji vozač napuhao je 1,47 promila. Utvrđeno je da je višestruki prekršitelj istovrsnih prekršaja i priveden je u policijsku postaju. Nakon saslušanja sutkinja ga je pustila na slobodu.

U subotu u 23.30 sati u Nazorovoj ulici u Ivancu, policija je zaustavila automobil, a 50-godišnji vozač, vidno alkoholiziran, odbio je provjeru alkotestiranja. Priveden je u policijsku postaju, a protiv njega podnijet je Optužni prijedlog.

Rezultati akcije „Alkohol“

Službenici PP Čakovec u noći sa subote na nedjelju od 21 do 3 sata tijekom akcije Alkohol, pod utjecajem alkohola zatekli su šest vozača.

Najveću koncentraciju od 2 promila imao je 26-godišnji vozač automobila zaustavljen u Čakovcu u Kalničkoj ulici.

Najveća izmjerena brzina kretanja od 126 km/h utvrđena je na državnoj cesti između Žiškovca i Štrukovca. Prekršaj je počinio 21-godišnji slovenski državljanin.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.