Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Tamburaški orkestar KUU Zvon raspjevao publiku na prekrasnom godišnjem koncertu

Tamburaški orkestar Zvon godišnji koncert 2023, Mala Subotica

Tamburaški orkestar KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica u nedjelju je u domu kulture u Maloj Subotici održao tradicionalni godišnji koncert.

Nakon što je lani iznimno koncert održan na Bijelu nedjelju, ove godine Zvon se vratio tradiciji dugoj više od desetljeća i održao koncert uoči Valentinova. U zagrljaju ljubavi i glazbe, glazbeno putovanje Španjolskom i uz najveće hitove velikih glazbenika koji više nisu s nama, uz topli zvuk tambure i milozvučne glasove.

Nakon uvodne pjesme Međimurski zdenci, orkestar je pod vodstvom dirigenta Valentina Škvorca je izveo Habaneru, ariju iz Opere Carmen, Bessame Mucho, Španjolski ples i Granadu. U sjećanje na velike glazbenike koji više nisu s nama Massimovu Zamisli pjevao je Danijel Škvorc, u sjećanje na Akija Rahimovskog Sve još miriše na nju pjevao je Denis Hajdarović, a ringišpil uspomena uz pjesmu Đorđe Balaševića okrenuo je Tino Jelenić.

Većinu je pjesama za svoj tamburaški orkestar obradio dirigent Škvorc koji Zvonove tamburaše vodi već 13 godina.

Orkestru su se pridružili i instrumentalisti Eugen Klarić na saksofonu, Ivan Hadeljan na kahonu i Zdravko Držanić na klavijaturama i harmonici.

Gošće koncerta bile su ŽVS Erato iz Petrijanca s voditeljicom Melitom Bešvir. 

Poslastica na kraju bio je zajednički nastup domaćina i gostiju izvedbom Potpuri Abba, a pljesak publike na samom kraju zadržao ih je na pozornici pa su koncert zaključili pjesmom Ruža crvena.

Prigodnim govorom publici se obratila predsjednica KUU Zvon Marina Držanić, a čestitao im je dirigent tamburaškog orkestra Janko Stjepušin iz Martinske Vesi Ivan Kleković, dok su pri kraju koncerta domaćini svojim gostima zahvalili prigodnim poklonima.

Pogledajte našu fotogaleriju:

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.