Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Sveta Marija, Ivan Barić (93) dobitnik općinskog priznanja

Općina Sveta Marija svečanom sjednicom koja je održana u četvrtak u domu kulture u Svetoj Mariji obilježila je Dan općine.

U razdoblju između dvije Velke meše došlo je do promjene na čelu Općinskog vijeća, a predsjedničku funkciju preuzela je Gabriela Jakupek Tokar, a odrađeni su mnogi projekti, rekla je predsjednica općinskog vijeća. –  Iza nas je naporna godina u kojoj smo se trudili donositi odluke za boljitak naših mještana. Očekuje puno malih, ali i velikih projekata koji bi trebali život učiti ljepšim i lagodnijim. Neka nam ostanak mladih obitelji i dalje bude među glavnim ciljevima – poručila je.

DSC6777 Sv. Marija sv. sjednica studiom.hr

Stoljetni projekt u općini nakon tri godine, aglomeracija, ide završetku. Za sanaciju cesta općina se zadužila osam milijuna kuna, a nove ceste sada su šire, samim time i sigurnije, rekla je načelnica Đurđica Slamek. Poručila da će se i dalje ulagati u cestovnu infrastrukturu. Tako već nakon Velike Gospe kreće izgradnja pješačko-biciklističke staze u Glavnoj ulici u Svetoj Mariji, među projektima u planu je osvjetljavanje ceste koja povezuje dva naselja, kao i rasvjeta u Donjem Mihaljevcu u ulici uz jezero i ribički dom. U tijeku je uređenje hortikulture.

Uspješno je riješeno pitanje liječnika opće prakse, a Općina u planu ima i nove turističke projetke.

Mladi su bitni, a dokaz tome su brojne potpore pa su tako i na svečanoj sjednici novčane nagrade za postignute uspjehe primili učenici i studenti.

DSC6781 Sv. Marija sv. sjednica studiom.hr

Među većim projektima izdvaja se dogradnja dječjeg vrtića Kockavica i izgradnja sportske dvorane za koju je župan Matija Posavec rekao da će, bude li sve prema planu, za korištenje biti spremna s početkom iduće školske godine. Čestitku je ispred mnogobrojnih uzvanika, a u ime prijateljskih općina, uputio načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat. Poručio je da donjomeđimurske općine moraju zajednički raditi na razvoju turizma.

Na svečanosti su dodijeljena općinska priznanja

Priznanje Općine Sveta Marija primio je 93-godišnji Ivan Barić iz Čukovca, kao jedan od najstarijih i najaktivnijih članova Podružnice umirovljenika Sveta Marija (član od 1991. godine). I danas je, unatoč godinama, uključen u sve aktivnosti te svojim primjerom pozitivno djeluje na sve članove.

– Ovom priznanju se nisam nadao jer živim u Čukovcu, a rođen sam u Svetoj Mariji davne 1930. godine. Zahvaljujem svima koji su me predložili, a ovo priznanje bit će mi poticaj da i dalje budem aktivan u društvenom životu, sve dok me zdravlje služi! – rekao je tom prigodom Ivan Barić.

Zahvalnicu Općine Sveta Marija primili su Fran Fundak za osvojeno 2. mjesto u polufinalu za Donje Međimurje i 2. mjesto na 26. Sportskim igrama mladih u šahu u kategoriji U11, Hana Orehovec za osvojeno 1. mjesto u polufinalu za Donje Međimurje na 26. Sportskim igrama mladih u šahu u kategoriji U11 i Krsto Herc – za osvojeno 2. mjesto u polufinalu za Donje Međimurje na 26. Sportskim igrama mladih u šahu u kategoriji U15.

U programu sjednice nastupio je zbor umirovljenika, Tena Panić i školska skupina Mali folkloraši. Prigodne nagrade vodeće ežene Općine predale su mladoj čuvarici međimurske popevke, Teni, te razrednicama u OŠ Sveta Marija Ivani Lukša Peranec i Marti Stela. 

Pogledajte našu cijelu fotogaleriju sa svečanosti:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.