Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Svečani mimohod povijesnih postrojbi i odavanje počasti pred Dan Međimurske županije

Međimurska županija, mimohod povijesnih postrojbi i odavanje počasti, Dan Međimurske županije 29.04.2023.

Svečanim mimohodom povijesnih postrojbi kroz centar Čakovca, kojoj je prethodilo misno slavlje u crkvi svetog Nikole Biskupa, počeo je središnji dio obilježavanja Dana Međimurske županije.

Na Trgu Republike postrojbe su prijavak podnijele međimurskom županu Matiji Posavcu.

Slijedilo je odavanje počasti poginulim i nestalim međimurskim braniteljima u Domovinskom ratu kod spomen-obilježja u Parku Zrinski gdje su delegacije položile vijenac i upalile svijeće. Počast je odana i kod spomen-obilježja ‘Oproštaj’ na kojoj se na povijesnu ulogu Zrinskih i Frnakopana osvrnuo predsjednik Zrinske garde Đuro Bel.

 

Pjesmom su svečanost uveličale ŽVS Pučpuljike:

 

 

Tijekom prijepodneva u centru gada održane su brojne aktivnosti. Podno zidina Staroga grada održani su tradicionalni Dani lovnog kulinarstva u organizaciji Lovačkog saveza Međimurja uz podjelu besplatnih obroka.

DSC7098 MZ 30 svecana sjednica studiom.hr

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.