STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Sustav civilne zaštite u Međimurju spreman je za sve izazove

Stožer civilne zaštite Međimurske županije danas je održao 9. sjednicu, a na dnevnom redu bile su tri točke.

Na konferenciji za medije, pred početak sjednice, načelnik Stožer Josip Grivec rekao je da je sustav civilne zaštite spremno odgovorio na sve izazove čime je pokazao da stanovništvo u njega može biti sigurno.

Godinu su obilježili pandemija koronavirusa i prihvat izbjeglica iz Ukrajine. U Hrvatsku je ušlo nešto više od 22 tisuće izbjeglica, od kojih oko 65 posto preko GP Goričan, rekao je Grivec.

Od ožujka do sredine studenog bio je GP Goričan bio je tranzitni, a od tada je prihvatni centar u kojem se pristigli mogu zadržati do 48 sati, dok im se ne pronađe smještaj na području Hrvatske, rekao je voditelj Službe za civilnu zaštitu Ladislav Soke.

Dodao je da kroz godinu nije bilo drugih izazovnih situacija, poput poplava ili drugih elementarnih nepogoda, osim tuče i suše, dodao je Soke i napomenuo kako se mirniji period iskoristio za obuku 140 novih članova Civilne zaštite te za pripremnu djelatnost.

Od koronavirusa na području Međimurja je ukupno oboljelo 54.755 osoba, preminulo je 530 ljudi, a trenutno su 74 aktivna slučaja, rekao je Grivec, naglasivši da je u borbi s pandemijom, najveći obol dalo zdravstveno osoblje, ali i svi međimurski pripadnici Civilne zaštite.

Na sjednici je Jednoglasno je prihvaćen plan razvoja sustava civilne zaštite na području Međimurja za 2023. godinu, koji će morati potvrditi Skupština Međimurske županije.

Međimurska županija je za rad civilne zaštite u ovoj je godini izdvojila više od 1,3 milijuna kuna, s tendencijom da taj iznos bude i veći, zaključio je Grivec.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.