STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Sumirani rezultati: ‘Nastavljamo s hrabrom, razvojnom i energičnom politikom za Međimurje’

Nakon drugog kruga lokalnih izbora održana je konferencija za medije na kojoj su sumirani rezultati stranke Matija Posavec-Nezavisna lista.

Podsjetimo da je za treći mandat na čelu županije Matija Posavec, u prvom krugu, dobio do sada najveću podršku u povijesti lokalnih izbora za izbor župana u našem kraju (64,61 posto). S njegove liste za izbor članova Skupštine Međimurske županije ulaze 23 od 37 vijećnika. Ocijenio je to važnim za stabilnost u tom predstavničkom tijelu za novi mandat.

Uz mandat župana i 23 županijska vijećnika, birana su ukupno 72 općinska vijećnika, 13 gradskih vijećnika, jedna gradonačelnička i četiri načelničke funkcije. S nezavisnih lista koalicijskih partnera biran je jedan načelnik i 11 vijećnika, a na listama kojima je stranka dala potporu birana su dva načelnika i 13 općinskih načelnika.

Nastavljamo s hrabrom, razvojnom, energičnom politikom kojoj su na prvom mjestu ljudi, projekti, uključivost i participativna suradnja jer pred nama je izazovno razdoblje u kojem će biti potrebno iskoristiti svaku šansu kako bi se razvijali svaki grad, općina i naselje u našoj sredini, kako bi se realizirale kapitalne investicije, a sredstva iz proračuna još više usmjerila prema građanima.

Nakon 24 godine, Grad Čakovec dobiva gradonačelnicu, povjerenje su građani dali Ljerki Cividini. Službene rezutlate primit će u petak, a nakon što bude razriješena dužnosti ravnateljice Županijske uprave za ceste, Cividini je preuzimanje gradske vlasti najavila sredinom idućeg tjedna.

Poruka nakon izbora je razvijanje pod zajedničkom zastavom koja se zove ‘Međimurje’. Posavec ističe da neće biti razlike u odnosu prema jedinicama koje su izabrale drugo vodstvo. Kratko su se novinarima obratili i čelnici općina i gradonačelnica Čakovca.

Konstituirajuća sjednica Skupštine Međimurske županije bit će održana idućeg četvrtka.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.