STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Studenti medicine na stručnim vježbama u čakovečkoj bolnici

Županijska bolnica Čakovec postaje nastavna baza za studente Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Pod mentorstvom petorice liječnika provodit će stručne vježbe iz kolegija Simulacija kliničkih vještina. Prva grupa od njih četvero predstavljena je danas na konferenciji za medije.

ŽB Čakovec, prva grupa studenata Medicinski fakultet Rijeka, 25.1.2022.

Nakon ukidanja pripravničkog staža, riječki fakultet pokrenuo je ovaj kolegij kako bi studentima završne godine studija približio rad u bolničkim uvjetima i kako bi spremniji izašli na tržište rada, rekla je prodekanica za nastavu dr. Ivana Marić.

Inicijativu za suradnjom u čakovečkoj bolnici pokrenula je dr. sc. Ana Jurin Martić, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja. Poveznicu pak su činili upravo mladi Međimurci koji su na putu do liječničke titule odabrali riječki fakultet. Tako od njih ukupno 22, koliko će ih kroz ovaj kolegij znanje stjecati u županijskoj bolnici, čak 11 su ‘naše gore list’.

Prvi pristigli studenti su Dora Brijačak, Martina Mikulaj, Marta Marčinković i Domagoj Lakuš. Kroz akademsku godinu izmijenit će se ukupno osam grupa.

Dobrodošlicu su im poželjeli ravnatelj bolnice dr. Igor Šegović te pomoćnik ravnatelja i jedan od mentora Sven Pal, dr. med., spec. dječje kirurgije. Njihovi mentori bit će još Danko Blažeka, dr. med., spec. otorinolaringologije; dr. sc. Sandra Oslaković, dr. med., spec. transfuziologije i prim. dr. sc. Ivan Žokalj, dr. med., spec. radiologije, uži spec. ultrazvuka.

Smještaj studenata i prehranu financirat će Međimurska županija. Župan Matija Posavec, govoreći o ulaganjima u zdravstvo, istaknuo je i nadu da će neki od njih po završetku studija za daljnji razvoja karijere izabrati upravo čakovečku bolnicu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.