STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Stožer: U Hrvatskoj 1563 novooboljelih, objavljen broj novih slučajeva po županijama

Danas novi crni rekord u Hrvatskoj. Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je proteklog dana 1563 novozaraženih virusom COVID-19, 13 osoba je preminulo pa je trenutno oboljelih 7380.

Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od kojih su 46 na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 6874 osoba.

Prema županijama, najviše novooboljelih je na području Grada Zagreba 465, Osječko-baranjske županije 124, Zagrebačke 106, Splitsko-dalmatinske 155, Krapinsko-zagorske 132, Primorsko-goranske 75, a Međimurska i Varaždinska imaju po 73 novooboljelih.

Uskoro će očekuje i objava dnevnog izvješća Stožera civilne zaštite Međimurske županija.

Preminulo je 13 osoba, što je do sad najveći broj u jednom danu od početka epidemije u Hrvatskoj. Među njima najviše je preminulih, devet, u KB Dubrava u Zagrebu. Jedan je pacijent preminuo u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a tri u KBC Osijek.

 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno je 29.850 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 406 preminule, a 22064 osobe su se oporavile, od toga 629 u protekla 24 sata.

Do danas je ukupno testirano 421648 osoba. U samoizolaciji je trenutno 25620 ljudi.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zatštite Međimurske županije objavio je da su u protekla 24 sata 63 novozaražene osobe koronavirusom. Još jedna osoba je hospitalizirana, a jedan pacijent je na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 1398 osoba.

>> U čakovečkoj bolnici liječe se 23 pacijenta zaražena koronavirusom, jedan na respiratoru

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

U Varaždinskoj županiji 70 je novih slučajeva, a ni danas se za više do polovicu ne zna gdje su se zarazila, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Još tri osobe su hospitalirirane, a trenutno se u Općoj bolnici Varaždin liječi 28 pacijenata zaraženih koronavirusom od kojih je  27 s težom kliničkom slikom, pri čemu je 25 na kisiku, a dvije na respiratoru.

Zbog potrebe zbrinjavanja sve većeg broja pacijenata s težom kliničkom slikom u Općoj bolnici Varaždin iz zgrade interne se dva odjela premještaju u druge zgrade u krugu bolnice. Zbog povećanja broja pozitivnih unutar bolničkog osoblja, povećanja broja djelatnika u mjeri samoizolacije, ali i činjenice da je došlo do obustave lijekova, Opća bolnica Varaždin provodi daljnju reorganizaciju, koja se očituje tako što će određene ambulante prestati s radom, te će se većina ne hitnih operacija odgoditi. – piše u priopćenju.

Proteklog dana uzet je 341 uzorak, a 25 osoba se oporavilo pa je aktivno oboljelih 338.

Postupanja su bila u dvije osnovnoškolske i jednoj srednjoškolskoj ustanovi, zbog čega je više razreda prešlo na online nastavu. Dodatno su zbog detekcije pozitivnih osoba u obradi dvije svadbene svečanosti održane proteklog vikenda.

Od početka pandemije imamo evidentirano 695 slučajeva zaraze koronavirusom, a od toga je samo u posljednjih 7 dana 323., upozoravaju iz Stožer.

22.10.2020. graf koji pokazuje razvoj epidemiološke situacije u Varaždinskoj županiji.
Graf koji pokazuje razvoj epidemiološke situacije u Varaždinskoj županiji (22.10.2020.)

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More