Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Stožer: Prvi zaraženi se oporavlja, uspostavljene tri ambulante dentalne medicine

Ilustracija_covid-19

U Međimurju nema novih osoba zaraženih virusom Covid-19, a u protekla 24 sata napravljeno je sedam testiranja i svi su nalazi negativni. 

Među testiranima bilo je i petero liječnika koji su bili u samoizolaciji te se vraćaju na posao. Još tri pacijenta bit će primljena tijekom dana na infektivni odjel u Županijskoj bolnici Čakovec te će ukupno pet uzoraka biti poslano na testiranje, rekao je župan Matija Posavec na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Do sada je napravljeno oko 35 testiranja. 

– Prvooboljeli je u bolnici i odličnog je zdravstvenog stanja, prvi kontrolni nalaz je negativan. Sutra ide novo testiranje, a za koje se nadamo da će nam u nedjelju donijeti i prvo ozdravljenje. Bude li nalaz negativan, prvi pacijent bit će otpušten iz bolnice, kazao je ravnatelj Tomislav Novinščak.

Drugi pacijent je stabilno i nije na respiratoru, dodao je.

Oko 1300 osoba je u samoizolaciji, a njih najviše oko 500 od vikenda 13./15. ožujka kada je bio veliki val povratka u Hrvatsku.

>> Ukupno 551 zaražena osoba, troje mrtvih, 37 ozdravilo

>> UPOZORENJE: Volonter Crvenog križa ne traže novac, takav slučaj prijavite policiji

Novo: Izdvojene ambulante i ambulante detalne medicine!

Kao preventivna mjera u spječavanju širenja koronavirsusa, spreman je kontejnerski blok s 25 smještajnih jedinica sa stotinjak kreveta, najazvio je župan Posavec no dodao kako se nada da za tim neće biti potrebe. Na parkiralištu  iza ŽB Čakovec stigla su dva nova kontejnera za dodatnu izdvojenu ambulantu.

Radit će tri ambulante dentalne medicine, sedam dana u tjednu od 7 do 20 sat.: u Domašincu, Čakovcu i Murskom Središću.

*** Više donosimo u informativnom programu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.