Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Stožer: Osam testova negativno, drugi nalaz prvog zaraženog je pozitivan

ilustacija_covid_koronavirus

U Međimurskoj županiji nema novozaraženih osoba virusom Covid-19, a drugi testni nalaz prvozaraženog pacijenta pokazao se pozitivnim i još nije izliječen, rečeno je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Proteklog dana učinjeno je ukupno devet testiranja, a preostalih osam su negativni. Testirana su i dva liječnika čiji su nalazi također negativni, izvijestio je župan Matija Posavec.

Prvozaraženi pacijent u bolnicu je zaprimljen 22. ožujka.
– Nadali smo se da će prvi pacijent, koji je dobrog općeg stanja biti negativan na drugom testiranju koje je izvršeno u četvrtak, ali je pozitivan i nije izliječen. On je bez tegoba i prema pravilima struke i onome što se do sad zna o virusu, očekivali smo negativan nalaz, no to sam samo govori o nepredvidivosti ovog virusa, rekla je Tanja Potočnik Hunjadi, voditeljica odjela infektologije Županijske bolnice Čakovec te dodala da za potpuno izlječenje dva nalaza moraju biti negativna.

Drugi pacijent koji je 22. ožujka zaprimljen u lošem općem stanju i s upalom pluća, danas je bolje. – Jako smo sretni jer je on od jučer bez temperature i boljeg je općeg stanja – kazala je dr. Hunjadi Potočnik.

>> Božinović: Trenutno ne planiramo nove mjere

>> Ukupno 657 zaraženih u Hrvatskoj, preminuo i peti bolesnik

* * * * *

Detalje donosimo u informativnom programu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.