STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Stožer: Osam testova negativno, drugi nalaz prvog zaraženog je pozitivan

U Međimurskoj županiji nema novozaraženih osoba virusom Covid-19, a drugi testni nalaz prvozaraženog pacijenta pokazao se pozitivnim i još nije izliječen, rečeno je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Proteklog dana učinjeno je ukupno devet testiranja, a preostalih osam su negativni. Testirana su i dva liječnika čiji su nalazi također negativni, izvijestio je župan Matija Posavec.

Prvozaraženi pacijent u bolnicu je zaprimljen 22. ožujka.
– Nadali smo se da će prvi pacijent, koji je dobrog općeg stanja biti negativan na drugom testiranju koje je izvršeno u četvrtak, ali je pozitivan i nije izliječen. On je bez tegoba i prema pravilima struke i onome što se do sad zna o virusu, očekivali smo negativan nalaz, no to sam samo govori o nepredvidivosti ovog virusa, rekla je Tanja Potočnik Hunjadi, voditeljica odjela infektologije Županijske bolnice Čakovec te dodala da za potpuno izlječenje dva nalaza moraju biti negativna.

Drugi pacijent koji je 22. ožujka zaprimljen u lošem općem stanju i s upalom pluća, danas je bolje. – Jako smo sretni jer je on od jučer bez temperature i boljeg je općeg stanja – kazala je dr. Hunjadi Potočnik.

>> Božinović: Trenutno ne planiramo nove mjere

>> Ukupno 657 zaraženih u Hrvatskoj, preminuo i peti bolesnik

* * * * *

Detalje donosimo u informativnom programu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.