Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Stožer: Incidencija je u blagom padu. Od ponedjeljka svi učenici vraćaju se u školske klupe

U Međimurju proteklog dana imamo 74 nova slučaja zaraze virusom COVID-19, oporavilo se 76 osoba pa je trenutno 598 oboljelih, objavljeno je na konferenciji za medije Županijskog stožera civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađen je 281 uzorak, od kojih su 83 pozitivna. Jedan slučaj prijavljen je iz druge županije. Do danas je u Zavodu za javno zdravstvo uzeto 54.960 uzoraka. U Županijskoj bolnici Čakovec na liječenju je 87 pacijenata, među kojima su tri na respiraciji. Proteklog dana šest ih je hospitalizirano, a isto toliko otpušteno, kazao je ravnatelj Tomislav Novinščak.

Epidemiološka situacija još uvijek je ozbiljna, upozoravaju iz Zavoda, no s obzirom na blagi pad broja zaraženih, od ponedjeljka, 10. svibnja svi učenici osnovnih i srednjih škola vraćaju se u školske klupe, najavila je resorna pročelnica Blaženka Novak.

Jučer je odrađena 14. velika akcija cijepljenja tijekom koje je cijepljeno 1912 osoba, do kraja tjedna ta bi brojka trebala biti oko 5.000 osoba. Ukupno je do sad utrošeno 17.584 doze, a cijepilo se 25,2 posto stanovništva starijeg od 16 godina, izvijestila je epidemiolognja Višnja Smilović.

Kako su u Međimurje stigle veće količine cjepiva, sutra će se u suterenu Županijske bolnice Čakovec moći cijepiti AstraZenecom svi zainteresirani građani bez prethodne najave od 9 do 13 sati. Također, cijepljenje će biti moguće svakog radnog dana u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9 sati do 13 sati cjepivom AstraZenece, kao i od 18 sati na punktovima. Informacije su iznijeli ravnateljica Zavoda Marina Payer-Pal te ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić. Konferenciji su nazočili i načelnik Stožera Josip Grivec te župan Matija Posavec.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.