Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Stožer civilne zaštite traži volontere za pomoć u prihvatnom centru na granici

volonteri, crveni križ, izbjeglice, pomoć Ukrajini

Foto: Ilustracija

Na starom graničnom prijelazu Goričan u Hrvatsku je proteklog dana ušlo 300 ukrajinskih izbjeglica. Četiri osobe su se izjasnile da će boraviti na području Međimurske županije.

Stožer civilne zaštite traži Međimurske županije traži volontere koji će pomagati u prihvatno-tranzitnom prostoru koji je otvoren od 0 do 24h. Kontakti su Josip Grivec, načelnik Stožera (091/6209-528), Alan Resman, člana Stožera (040/374-235; 099/4392-529) ili voditeljica volontera Marta Markač (099/5174-760).

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije objavio je da je na današnji dan u toj županiji smješteno ukupno 306 raseljenih osoba. Njih 106 smješteno je u Varaždinskim Toplicama, 34 u Areni, 52 u hotelu Turist, a 114 je u privatnom smještaju.

U OŠ Varaždinske Toplice danas je krenulo 17 djece iz Ukrajine, od kojih njih deset u niže, a sedam u više razrede. Varaždinska županija osigurala im je ruksak i školski pribor. Prvi su to učenici koji su uključeni u obrazovni sustav na području Varaždinske županije.

Raseljeni građani iz Ukrajine svoj status mogu rješavati u PU varaždinskoj te postajama u Varaždinu, Ivancu, Ludbregu i Novi Marof. Na terenu su mobilni timovi Centra za socijalnu skrb koji daje informacije o pravima raseljenih osoba iz svog područja te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji zainteresiranima daje informacije vezane uz mogućnost rada i zapošljavanja.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.