STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Stotinjak osnovnoškolaca sudjelovalo na edukacijama o vršnjačkom nasilju

Vršnjačko nasilje jedan je od gorućih problema današnjeg društva, a negativne posljedice mogu se očitovati i u odrasloj dobi.

Centar za mirovne studije proveo je istraživanja o percepciji i pojavnosti nasilja među mladima. Najzastupljenije je ogovaranje. U toj se situaciji, barem jednom, našlo tri četvrtine učenika, dok je njih oko dvije trećine za drugog učenika koristilo pogrdna imena. Fizički je oblik nasilja rjeđi, ali ni on nije zanemariv: oko 37 posto učenika udarilo je drugog učenika, a udaranje je pretrpjelo njih 42 posto.

Kako bi se ukazalo na problem vršnjačkog nasilja, u sklopu projekta “Nasilje je OUT!”, udruga Ad astra u osnovnim školama Donji Kraljevec, Draškovec i Orehovica provela je online edukacije. Sudjelovalo je stotinjak učenika nižih razreda, učili su o razlikama, načinima ponašanja u grupi, kako se ponašati prema sebi i drugima s poštovanjem, kako primjereno riješiti nesporazum i suzbiti govor mržnje. Kroz diskusije i različite metode učenja izražavali su svoje kritičko mišljenje.

Ad astra - radionice vršnjačko nasilje / lipanj 2021

Učenici iz Donjeg Kraljevca i Draškovca u Centru za kulturu Čakovec pogledali su i predstavu Vuka se ne bojim ja! Kazališne družine Pinklec. Predstava koja utjelovljuje vrijednosti poput prijateljstva, poštovanja prema svakom pojedincu, rješenja za prepreke koja nas čekaju u životu.

Ad astra - radionice vršnjačko nasilje / lipanj 2021

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More