Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Stotinjak osnovnoškolaca sudjelovalo na edukacijama o vršnjačkom nasilju

Ad astra - radionice vršnjačko nasilje / lipanj 2021
Vršnjačko nasilje jedan je od gorućih problema današnjeg društva, a negativne posljedice mogu se očitovati i u odrasloj dobi.

Centar za mirovne studije proveo je istraživanja o percepciji i pojavnosti nasilja među mladima. Najzastupljenije je ogovaranje. U toj se situaciji, barem jednom, našlo tri četvrtine učenika, dok je njih oko dvije trećine za drugog učenika koristilo pogrdna imena. Fizički je oblik nasilja rjeđi, ali ni on nije zanemariv: oko 37 posto učenika udarilo je drugog učenika, a udaranje je pretrpjelo njih 42 posto.

Kako bi se ukazalo na problem vršnjačkog nasilja, u sklopu projekta “Nasilje je OUT!”, udruga Ad astra u osnovnim školama Donji Kraljevec, Draškovec i Orehovica provela je online edukacije. Sudjelovalo je stotinjak učenika nižih razreda, učili su o razlikama, načinima ponašanja u grupi, kako se ponašati prema sebi i drugima s poštovanjem, kako primjereno riješiti nesporazum i suzbiti govor mržnje. Kroz diskusije i različite metode učenja izražavali su svoje kritičko mišljenje.

Ad astra - radionice vršnjačko nasilje / lipanj 2021

Učenici iz Donjeg Kraljevca i Draškovca u Centru za kulturu Čakovec pogledali su i predstavu Vuka se ne bojim ja! Kazališne družine Pinklec. Predstava koja utjelovljuje vrijednosti poput prijateljstva, poštovanja prema svakom pojedincu, rješenja za prepreke koja nas čekaju u životu.

Ad astra - radionice vršnjačko nasilje / lipanj 2021

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.