Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

SŠ Čakovec i OŠ Tomaša Goričanca pobjednici Županijskog natjecanja mladih HCK

U sportskoj dvorani OŠ Donji Kraljevec u subotu je održano 24. županijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa za osnovne i srednje škole.

Prvo je to natjecanje od 2020. godine nakon koje je slijedila pauza zbog pandemije COVID-19, a iako je broj natjecatelja bio znatno manji, bitno je opet krenuti rekao je Kristijan Valkaj, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Sudjelovalo je 12 ekipa osnovnih škola i dvije ekipe srednjih škola. Natjecanje se sastojalo od dva dijela, pismenog i praktičnog.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je SŠ Čakovec, a drugo Gospodarska škola Čakovec.

U kategoriji osnovnih škola, prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, drugo mjesto OŠ Štrigova, a treće mjesto III. OŠ Čakovec.

GDCK Čakovec u cilju ima obuhvatiti sve međimurske škole jer obuka i osposobljavanje djece u pružanju prve pomoći ne bi smjelo izostati iz obrazovanja, poručio je Valkaj.

Školarce su na otvaranju natjecanja pozdravili načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, zamjenik župana Josip Grivec i ravnateljica OŠ Donji Kraljevec Sandra Vlahek.

Srednja škola Čakovec i OŠ Tomaša Goričanca plasirale su se na međužupanijsko natjecanje koje će biti održano u Štrigovi 1. travnja.

Više o svemu donosimo u emisiji Radio Ciciban, a u nastavku pogledajte našu fotogaleriju:

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.