Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Srednjoškolci pjevaju za Karlu: “Ispratimo je iz škole na novim, poletnijim nogama na kojima će konačno ostvarivati sve svoje sportske snove”

Međimurski srednjoškolci ujedinili su se u humanitarnom natjecanju ‘Najglas srednjih škola’ kojim će ovog petka od 12 sati u sportskoj dvorani GOC-a prikupljati novac za nove proteze svoje kolegice Karle Hergotić, maturantice sportskog razreda ETŠ.

DSC 7653 ETS Karla humanitarno www.studiom.hr

Srednjoškolci se tako uključuju u projekt ‘Koraci u život’ koji je inicirala Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, a pokrenula s Općinom Nedelišće, najavila je danas ravnateljica Bosiljka Kukolić-Vinković.

Ova je mlada djevojka odlučila je biti jača od tragedije koja joj je zauvijek promijenila život.

Hrabro je koračala na putu oporavka i novog načina života na protezama koje je dobila od HZZO-a, no aktivnoj atletičarki, danas parasportašice, sportski put ipak se morao promijeniti:

Potrčati ili zaigrati voljeni sport na dvije noge danas su najveća Karlina želja. Planira i na fakultet.

DSC 7657 ETS Karla humanitarno www.studiom.hr

Proteze koje bi joj donijele kvalitetniji život i nastavak ostvarivanja svojih sportskih snova stoje 31,510 eura. Obitelj ih sama ne može financirati, zato su se prvi ujedinili srednjoškolci koji će u petak zapjevati.

Svoje vokalne mogućnosti iskazat će po dvoje najboljih pjevača iz svake škole, rekao je profesor glazbene kulture Damir Rodiger, dodajući da će žiri biti ‘vanjski’. Za nagrade će biti ručno izrađene statue učenika Graditeljske škole Čakovec, nadovezao se ravnatelj Damir Srnec, a nazočili su i ravnatelji Gimnazije Josipa Slavenskog Sandra Breka-Ovčar i Tehničke škole Dražen Blažeka.

DSC 7650 ETS Karla humanitarno www.studiom.hr

Možda događaj organiziraju srednjoškolci sa svojim profesorima, no poziv je otvoren za sve građane – kojima to vrijeme dozvoli. Ulaz je dobrovoljni prilog i svaka, pa i ona najmanja donacija, bit će velika pomoć, poručili su ravnatelji.

Novac za Kralu prikupljat će se i kroz donacije na račun koji će naknadno biti objavljen.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.