Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Sportaši za čistu Dobravu: “Žalosti nas da nas svaki put dočeka sve više smeća”

Dobravski sportaši tradicionalno su pred proljeće krenuli u akcije čišćenja okoliša okolice Donje Dubrave.

Košarkaši Dubravčana, kao i svake godine nakon završetka sezone, u proljetnoj akciji čistili su dionicu ceste prema Podravskoj Selnici.

“Kao što možete vidjeti iz priloženih fotografija nesavjesni mještani potrudili su se da nam i ove godine maksimalno otežaju zadatak. Žalosti podatak da nas svaki put dočeka sve više i više smeća. Iako iz godine u godinu apeliramo na zbrinjavanje otpada na ekološki način do nekih ljudi je jednostavno nemoguće doprijeti i objasniti im da smeću nije mjesto u prirodi., poručili su košarkaši Dubravčana uz apel nesavjesnim pojedincima da ne bacaju smeće u prirodu već da ga zbrinu na propisan način.”, pručili su košarkaši koji su se nakon završenog posla zasluženo su se i podružili uz pečene kobasice.

Kuglači Dubravčana su čistili područje uz cestu od mosta na Dravi do nasipa prema Koprivnici.

“Ovaj put spremniji s većom prikolicom koja je, nažalost, dobro došla. Osim tradicionalnih predmeta koji bacaju nesavjesni vozači u pokretu, našlo se dosta krupnijeg otpada kojemu sigurno nije mjesto u šumi. Možda ne bi bila loša ideja o postavljanju kontejnera za smeće na mjestu gdje se dosta vozila zaustavlja.”, poručili su kuglači.

Članovi SRD Štuka u velikoj proljetnoj akciji očistili su natjecateljsku stazu od Vidovskog mosta do ribičkog doma te sam okoliš ribičkog doma.

Teniski klub Dubravčan uz radnu akciju pripreme teniskih terena za novu sezonu, koju otvaraju humanitarnim turnirom 6. travnja, počistili su i bivšu deponiju smeća.

“Više nismo iznenađeni da svaki put nađemo dosta smeća jer uvijek ima neodgovornih pojedinaca koji umjesto u kante smeće bacaju u prirodu.”, kažu dobravski tenisači.

Foto: Općina Donja Dubrava

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.