STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Šoštarićeva vrsta razbila Sloveniju pred odlazak na SP

Foto: Jozo Čabraja/kolektiff

Hrvatske rukometašice ostvarile su i drugu pobjedu u prijateljskom susretu protiv Slovenije, a na krilima naše Paule Posavec i Ane Turk koje su s po četiri gola predvodile listu strijelaca.

Nakon pobjede u četvrtak 28:24, večeras su slavile s 29:21 (15:10). I napadački i obrambeni segmet igre naše vrste bili su na visokom nivou, što je ohrabrujuće uoči Svjetskog prvenstva u Španjolskoj koje počinje za samo tri dana.

Kao i prije dva dana izbornik Nenad Šoštarić susret je počeo u sastavu: Tea Pijević na vratima, krila su bila Ana Turk i Paula Posavec, na crti Ana Debelić te na vanjskim pozicijama Valentina Blažević, Ćamila Mičijević i Dora Krsnik.

S obzirom na odličnu igru, priliku su dobile gotovo sve igrače, a njih čak 11 upisalo se u strijelce.

Najbolje su bile Paula Posavec i Ana Turk s po četiri pogotka. Po tri su postigle Ivana Dežić, Lara Burić i Katarina Ježić. Kod Slovenije najefikasnija je bila bivša igračica Podravke Tjaša Stanko s osam pogodaka.

Našu vrstu još danas čeka trening, a sutra će dobiti slobodan dan, najavio je izbornik. U međuvremenu će Hrvatski rukometni savez (HRS) odlučiti hoće li Šoštarić u Španjolsku voditi svih 18 igračica koje su na pripremama ili će dvije morati ostaviti u Hrvatskoj.

Podsjetimo da će Hrvatska nastup na Svjetskom prvenstvu otvoriti protiv Brazila u četvrtak, 2. prosinca, u Ciutat de Castellu, u 18 sati. Dva dana poslije će igrati protiv Paragvaja, u 18 sati, a 6. prosinca protiv Japana u 20.30 sati.

Najbolje tri reprezentacije će nastaviti natjecanje u drugoj fazi, u kojoj će biti spojene sa skupinom u kojoj će igrati Španjolska, Austrija, Argentina i Kina. Dvije najbolje reprezentacije iz druge faze izborit će četvrtfinale.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.