STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Šok u Rotterdamu: Hrvatska bez finala Eurosonga!

Foto: screenshot YT
Unatoč velikim očekivanjima, hrvatska predstavnica na Eurosongu Albina Grčić (22) s pjesmom „Tick-Tock“ nije uspjela proći u finale ovog natjecanja koje je održano po 65. puta.

Iako je oduševila energičnom izvedbom, koreografijom i stajlingom za što je dobila i velike ovacije publike, ipak nije bilo dovoljno da prođe u finalnu večer. Njezinu izvedbu pogledajte u videu:

Podsjetimo da je Albina odlazak na Euroviziju izborila uvjerljivom pobjedom na Dori održanoj u veljači, prikupivši najviše glasova od žirija i publike. „Tick-Tock“, čiji su autori Branimir Mihaljević, Max Cinnamon i Tihana Buklijaš Bakić, neposredno je nakon objave osvojio hrvatske glazbene ljestvice te se i nakon više od tri mjeseca nalazi pri samom vrhu najemitiranijih pjesama u domaćem radijskom eteru.

U polufinalu, koje je održano u Rotterdamu, nastupili su predstavnici 16 zemalja, no nastup Australije bio virtualan. Njihova pjevačica Jessica Alyssa Cerro (24), poznatija kao Montaigne, nije došla u Nizozemsku zbog koronavirusa. To je prvi puta u povijesti ovog natjecanja da je neki nastup održan na daljinu.

U finale su prošli predstavnici Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžan, Malte, Litve, Cipra, Švedske, Belgije i Ukrajine, uz to da osnivači natjecanja – Njemačka, Italija, Francuska, Španjolska i Velika Britanija – te domaćin Nizozemska, imaju direktni ulaz u završnicu.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More