STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

SLUČAJ U ČAKOVEČKOJ BOLNICI: Krenuo na hemodijalizu pa preminuo zbog ‘nedozvoljenog sredstva’

Županijska bolnica Čakovec (Foto: Studio M)

U čakovečkoj bolnici preminuo je pacijent A.T. (1958.), koji je bio pod mjerom samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, a nakon što je prilikom hemodijalize primijenjeno nedozvoljeno sredstvo zbog čega je došlo do zatajenja organa.

Obavijest iz Županijske bolnice Čakovec prenosimo u cijelosti.

U Županijskoj bolnici Čakovec se dogodio neočekivani neželjeni događaj s posljedicom smrtnog ishoda. Pacijentu A.T. 1958. godište, kome je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, dana 29. rujna 2020. je učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize.

Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka. Unatoč momentalno poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja je nastupilo multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija. Unutar Županijske bolnice provode se propisani postupci i procedure radi razjašenjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju je obaviješteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije.  

Županijska bolnica Čakovec i svi njeni djelatnici obitelji preminulog izražavaju duboku sućut.

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.