Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Skupština prihvatila prijedloge za dobitnike Nagrade Zrinski

6. sjednica Skupštine Međimurske županije, Čakovec, 14.4.2022.

6. sjednica Skupštine Međimurske županije

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je 6. sjednica Skupštine Međimurske županije. Na dnevnom redu bilo je 26 točaka i sve su prihvaćene.

Izdvajaju se prijedlog odluke o dodjeli Nagrada Zrinski za 2021. godinu i za životno djelo i prijedlog zaključka o prodaji zemljišta na području poduzetničke zone Poslovni park Međimurje. Na najvažnije točke uoči sjednice na konferenciji za medije osvrnuli su se predsjednik Skupštine Dragutin Glavina i župan Matija Posavec.

6. sjednica Skupštine Međimurske županije, Čakovec, 14.4.2022.
Press konferencija uoči 6. sjednice skupštine Međimurske županije

Nagrada Zrinski za 2021. godinu uručit će se Županijskoj bolnici Čakovec i djelatnicima za hrabar, nesebičan i humanitaran doprinos u borbi protiv epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2,  Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan Čakovec za postignute istaknute rezultate u stručnom i pedagoškom djelovanju, odgoju i osposobljavanju sportaša te za izuzetne rezultate u organizaciji i razvitku sportske rekreacije i gimnastike, Josipu Munđaru zbog dobrovoljnog darivanja krvi te požrtvovno i humano djelovanje te Mateji Vranović za uspješno organiziranje rada i poslovanja te njegovanje tradicije i kulture.

Nagrada Zrinski za životno djelo bit će dodijeljena posthumno Nadi Mance za umjetnička ostvarenja i značajne rezultate u promicanju međimurske nematerijalne kulturne baštine i Dragici Kolenić za značajan doprinos i postignute rezultate u razvoju sestrinstva.

6. sjednica Skupštine Međimurske županije, Čakovec, 14.4.2022.
6. sjednica Skupštine Međimurske županije

Od ostalih točaka, prihvaćen je prijedlog Odluke o davanju naknadne suglasnosti na sklapanje memoranduma o izražavanju interesa o suradnji i razmjeni iskustva između Županije Vlora u Republici Albaniji i Međimurske županije.

Donesen je Akcijski plan energetske učinkovitosti Međimurske županije za razdoblje od 2022. do 2024. godine. Prema njemu će u Županija u Proračunu u idueć tri godine osigurati više od 72 milijuna kuna za obnovljive izvore energije na javnim zgradama.

Imenovani su novi članovi Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u Međimurskoj županiji na mandat od četiri godine. Novi članovi Povjerenstva su Alenka NovakAndrija LesarBoža ŠkvorcSanja Zdolec – Križaić i Gordana Prebeg. Zvonimir Taradi razriješen je dužnosti predsjednika Odbora za lokalnu samoupravu, a Marija Prekupec nova je predsjednica Odbora za lokalnu samoupravu.

Kao i uvijek, Skupština je započela aktualnim satom. Više o svemu donosimo u informativnom programu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.