Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Skupština prihvatila prijedlog dobitnika Nagrade Zrinski za 2023. godinu i Dan međimurske popevke 28. studenog

U županijskoj vijećnici održana je 17. sjednica Skupštine Međimurske županije koja je otvorena aktualnim satom, a najvažnije točke dnevnog reda bilo je donošenje odluke o laureatima Nagrade Zrinski Međimurske županije i proglašenje Dana međimurske popevke 28. studenog.

Vijećnici županijske Skupštine jednoglasno su prihvatili prijedlog odluke dodjele Nagrade Zrinski za 2023. godinu, a dobitnici su: Željko Medved iz Pribislavca za dugogodišnji izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i tehničkog stvaralaštva te osobite uspjehe u radu s mladima, Marija Trstenjak iz Murskog Središća za dugogodišnji rad i doprinos u promicanju i razvoju kulturno – umjetničkog amaterizma i čuvanje folklornog i tradicijskog izričaja, Krunoslav Mikulan iz Čakovca za poseban doprinos u promicanju kulturnih vrijednosti Međimurja kroz umjetnička ostvarenja na području književnosti, KK Rudar Mursko Središće za naročita športska dostignuća na natjecanjima te podizanje športske kulture građana i Socijalna zadruga Humana Nova za značajan doprinos u djelatnosti gospodarenja tekstilnim otpadom, podizanje ekološke i društvene svijesti građana te jedinstveni model radne integracije osoba s invaliditetom i društveno isključenih skupina.

Godišnje nagrade bit će dodijeljene na svečanoj sjednici Skupštine 30. travnja, na sam Dan Međimurske županije, Spomendan pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Jednoglasno je prihvaćena i druga točka bilo je proglašenje Dana međimurske popevke 28. studenog koji je jednoglasno prihvaćen.

U istom tonu vijećnici su prihvatili i preostalih 26 točaka dnevnog reda, među kojima je dana suglasnost za za sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije i prenamjenu dvorca Feštetić u interpretacijski centar te prodaja devet nekretninau vlasništvu Međimurske županije u poduzetničkoj zoni Poslovni park Međimurje, ukupne početne vrijednosti oko 3,18 milijuna eura.

Preostale točke u najvećoj mjeri odnosile su se na godišnja izvješća javnih ustanova i tvrtki kojima je osnivač Županija, prvi put izuzev Županijske bolnice Čakovec.

Aktualni sat protekao je u postizbornom tonu uz čestitke za osvajanje mandata u Hrvatskom saboru u koji ulaze župan Matija Posavec i županijski vijećnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, uz njih i Boška Ban Vlahek.

Vijećnička pitanja postavili su Andreja Marić – liste čekanja na onkologiji u Županijskoj bolnici Čakovec, Zvonimir Siladi – 700 milijuna eura iz državnog proračuna: gdje se javnost može informirati o tome kojem su dodijeljena sredstva i Željko Kofjač – plan i program obnove autoceste na području Međimurske županije i obilaznica Šenkovca.

Opširnije donosimo u informativnom programu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.