Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA “Škola s osmijehom”: Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec

U četvrtak je otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec kojom više od 450 učenika opće gimnazijskog i medicinskog smjera dobiva bolje uvjete za rad, ali i jednosmjensku nastavu, istaknuto je na svečanosti kojoj su nazočili i predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Cijela investicija vrijedna je 7,2 milijuna eura, rekla je ravnateljica škole Gordana Ramušćak, a najvećim dijelom donatorskim sredstvima.

“Veliki je ovo iskorak za Srednju Školu Čakovec. Dobili smo 16 novih učionica, specijalizirane kabinete, kabinete za nastavnike, novu veliku knjižnicu, zbornicu… Sada imamo uvjete kakve smo mogli samo poželjeti.”, rekla je ravnateljica.

Srednja skola Cakovec Otvorenje nove zgrade studiom.hr DSC08760

Premijer Plenković koji je prije četiri godine položio kamen temeljac, a danas je istaknuo: “Škola s osmijehom je najbolji mogući slogan s obzirom na ozračje koje nam ova škola daje. Prije četiri godine došli smo ovamo položiti kamen temeljac, a danas čestitamo vodstvu škole, zahvaljujemo investitorima i svima koji su zaslužni da se ovakva gimnazija i srednja medicinska škola izgradi.”

Srednja skola Cakovec Otvorenje nove zgrade studiom.hr DSC08882

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs istaknuo je važnost ulaganja u cjelokupni obrazovni sustav, u kojem su srednje škole vrlo važan dio. I programi koji se u Srednjoj školi Čakovec provode i njihova suradnja s drugim školama, na korist su najprije učenika, ali i cijelog društva, dodao je.

“Drago mi je za svaki novi projekt koji doprinosi stvaranju bolje infrastrukture u obrazovanju, bez obzira na osnivače škola, bili to gradovi, županija ili privatna investicija kao ova. Programi koji se ovdje provode su deficitarni što je izrazito bitno. Nadam se da će investitori imati snage i vjere da izgrade i sportsku dvoranu koja je Čakovcu i Međimurju itekako potrebna.”, poručio je župan Matija Posavec.

Ono što Srednjoj školi Čakovec još nedostaje je sportska dvorana, istaknuto je na svečanosti kojoj su se odazvali mnogi uzvanici.

Fotografije: Filip Švenda / Studio M (Uvjeti korištenja):

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.