STUDIO M
Tvornica dobre glazbe

Šesti Zrinski Art festival u duhu 160. obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera

Četiri dana kulture čekaju nas na 6. izdanju Zrinski Art festivala u Čakovcu, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u gradskoj vijećnici. Tema ovogodišnjeg izdanja je dr. Rudolf Steiner pa će izložbe biti održane u Čakovcu i Donjem Kraljevcu.

Gradonačelnica Ljerka Cividini istaknula je da je ideja bila da se publici tijekom ljeta ponudi drugačiji kulturni sadržaj no na što su navikli. Svi sadržaji su besplatni što je i zaštitni znak manifestacije.

Uz Grad, festival podupiru Ministarstvo kulture i Međimurska županija. Zamjenik župana Josip Grivec prisustvovao je konferenciji za medije te poručio da je ovo, osim kulturnih događanja, sasvim sigurno i dobar turistički proizvod za promociju našeg kraja.

Jedan od organizatora festivala, Damir Klaić-Ključ istaknuo je da festival iz godine u godinu raste, a da je za to zaslužna ekipa u organizaciji koja se već šestu godinu muči, no u pozitivnom smislu, jer su nakon šest godina festival podigli na željenu razinu.

Prvi put broj umjetnika premašuje brojku od 400, a prvi je put Zrinski Art povezan s festivalom Flag Art u Zagrebu povodom čega su zastavice postavljene u Čakovcu.

Tema ovogodišnjeg festivala je Rudolf Steiner čime se obilježava 16o. obljetnica njegova rođenja. Ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec istaknula je su zadovoljni ovom suradnjom jer baš taj dio umjetničkog izričaja Rudolfa Steinera nije dovoljno prepoznat.

Festival počinje u četvrtak i trajad će do nedjelje, izložbe će biti održane u Čakovcu i Donjem Kraljevcu, a donosimo program i satnicu:

 

 

Možda Vas i to zanima

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More