Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Senzacionalna Zrinka Ljutić nova svjetska juniorska prvakinja u slalomu!

Zrinka Ljutić nakon osvajanja naslova svjetske juniorske prvakinje, 8.3.2022.

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić svjetska je juniorska prvakinja u slalomu!

18-godišnja Zagrepčanka u kanadskoj Panami do naslova je stigla nakon dvije sajne vožnje. Prvi je lauf završila s tri stotinka prednosti, dok je u drugoj imala drugo najbolje vrijeme, ali nije izravna konkurentica nije joj bila ni približno blizu da je skine s trona. Na najviše postolje Zrinka se popela s konačnim rezultatom 1:39.88, odnosno 84 stotinke prednosti pred srebrnom Njemicom Emmom Aicher. Brončanu medalju osvojila je sa sekundom i 21 stotinkom zaostatka Šveđanka Moa Bostroem Mussener.

Ovo je prvo hrvatsko žensko zlato na FIS-ovom svjetskom juniorskom prvenstvu.

Dosad su medalje na juniorskim svjetskim smotrama za Hrvatsku osvajale Janica KostelićAna Jelušić i Nika Fleiss u ženskoj, te Istok Rodeš i Elias Kolega u muškoj konkurenciji. No, na pobjedničkom postolju samo je Rodeš dosad bio na najvišoj stepenici nakon što je uzeo zlato 2016. godine u Sočiju.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.