Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Sedam prometnih nesreća, neslavni rekorder vikenda 40-godišnjak s 1,11 promila

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Na međimurskim prometnicama proteklog vikenda dogodilo se sedam prometnih nesreća, jedna s ozlijeđenim osobama, a tri su vozača bila pod utjecajem alkohola, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

Čakovečka policija provela je akciju Četiri ubojice u prometu u petak od 16 do 24 sata, a utvrdili su ukupno 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Među njima, tri su vozača vozila pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja nepropisne brzine, dva prekrašaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje i 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,11 g/kg utvrđena je u 20:34 sati u Vrhovljanu kod 40-godišnjeg vozača automobila.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, a dvije s ozlijeđenom osobom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 130 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 85 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 280 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 1.91 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 117 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača zadržana su u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 27. svibnja oko 03.10 sati, u Ljubešćici, ozlijeđena je jedna osoba. 31-godišnjak je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.55 promila upravljao osobnim vozilom prometnom trakom  autoceste A4 iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama ceste, sletio je s kolnika i prednjim dijelom vozila udario u cijevni nosač prometnog znaka, potom je zadnjom bočnom stranom vozila udario u uzdignuto betonsko okno šahta kanalizacije, a zatim je došlo do višestrukog prevrtanja vozila na krov. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 31-godišnji vozač. Liječnička pomoć mu je pružena u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede će se okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 28. svibnja oko 01.00 sati, u Viničkoj ulici u mjestu Marčan, ozlijeđena je jedna osoba. 46-godišnjak je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.42 promila upravljao mopedom te za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Brzinu kretanja mopeda nije prilagodio stanju i uvjetima ceste, te je ulaskom u zavoj izgubio nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika, prevrnuo se mopedom na bok i pao s istog. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 46-godišnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede će se okvalificirati naknadno.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

U nedjelju, 28. svibnja oko 23.50 sati u Dravskoj ulici u mjestu Otok Virje, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.35 promila. Ulaskom u zavoju, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u desnu stranu van kolnika, te je bočnim dijelom svog vozila udario u zidano drvenu ogradu i sletio vozilom u polje. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

U petak, 26. svibnja oko 21,45 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Martijanec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1.83 promila i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljana motornim vozilima “B” kategorije, a vozačka dozvola ukinuta poradi sakupljenih bodova, upravljao 54-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ludbreg. 27. svibnja je sproveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu gdje mu je određeno zadržavanje do 5 dana.

U subotu, 27. svibnja oko 01.05 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1.39 promila upravljao 36-godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Varaždin do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Ostalo

U nedjelju, 28. svibnja, u vremenu od 16.00 do 18.20 sati u ulici Vladimira Nadzora u Gornjem Ladanju, došlo je do prevrtanja traktora kojim je upravljao 70-godišnjak. On je kosio travu sa radnim strojem-traktorom. Tijekom košnje trave došlo je do prevrtanja radnog stroja, kojom prilikom je 70-godišnjak ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.