Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Sandra Perković i Josip Glasnović nositelji hrvatske zastave na OI

Olimpijska zastava

Aktualni olimpijski pobjednici atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović bit će nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 23. srpnja, objavio je Hrvatski olimpijski odbor.

Odluku o tome donijelo je Vijeće HOO-a na 15. sjednici održanoj redovnim načinom u Zagrebu pod predsjedavanjem Zlatka Mateše.

Perković će u Japanu braniti olimpijsko zlato iz Rio de Janeira u bacanju diska, a Glasnović u trapu.

Članovi Vijeća na taj su način pozdravili i inovativnu odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da, sukladno zauzimanju za ravnopravnost spolova u sportu, stjegonoše u takvim prigodama budu po jedan sportaš i sportašica.

Prema izvješću Ureda za Olimpijski program HOO-a, hrvatsko olimpijsko izaslanstvo za OI Tokio 2020. moglo bi brojati 120 članova, a među njima bi u najoptimističnoj inačici (s košarkaškom reprezentacijom) moglo biti 70-ak sportašica i sportaša. Brojka se zaustavila na 47 sigurnih putnika, a ovih dana mogla bi se zaokružiti na 50, nakon službene potvrde ostvarenih olimpijskih „viza“ judašica Barbare Matić i Karle Prodan te možebitno Ivane Maranić po kontinentalnoj kvoti.

Hrvatski rukometni savez dobio je pozitivno mišljenje za organizaciju kadetskog Europskog rukometnog prvenstva (M19) od 12. do 22. kolovoza ove godine u Koprivnici i Varaždinu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.