Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

S 1,73 promila i bez vozačke sletio u ogradu, ozlijeđen i suvozač

ilustracija_policija (Foto: Studio M)

Proteklog vikenda na međimurskim cestama dogodilo se sedam prometnih nesreća.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 28-godišnjaka u količini od 1,73 promila, a policija je utvrdila da nema vozačku dozvolu. On je u subotu oko 3,20 sati na županijskoj cesti između Kotoribe i Donje Dubrave izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom sletio u metalnu zaštitnu ogradu.

Vozilom hitne pomoći vozač i putnik iz njegovog vozila su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su zadobili lake tjelesne ozljede.
Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

Na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 146 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Među njima 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 45 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom.
Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.19 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 95 km/h.

U subotu oko 11.20 sati u sudaru dva automobila ozlijeđena je 61-godišnja vozačica. Nesreću je skrivio 71-godišnji vozač koji je ulaskom u semaforizirano raskrižje na znak zelenog svijetla pri skretanju oduzeo prednost automobilu kojim je iz suprotnog smjera nailazila 61-godišnja vozačica. Pri sudaru automobil vozačice odbačen je u lijevi cestovni jarak gdje je udario u žičanu ogradu. Vozačici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U nedjelju oko 23.50 sati na županijskoj cesti između Šemovca i Jalžabeta, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 25-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.61 g/kg u smjeru Jalžabeta. Pri izlasku iz desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila, došlo je do zanošenja vozila i slijetanja u lijevi cestovni jarak, gdje se višestruko prevrnulo i zaustavilo na njivi. Vozač je pritom ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.