Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Rušenje nadvožnjaka i izgradnja novog prema starom graničnom prijelazu

Do listopada sljedeće godine bit će izgrađen novi spoj autoceste A4 kod Goričana prema starom graničnom prijelazu Goričan. Projekt je vrijedan preko 23 milijuna kuna, od čega pet milijuna otpada na rušenje postojećeg izlaza s autoceste, odnosno nadvožnjaka i krakova čvora.

Ostali radovi uključuju izgradnju novog nadvožnjaka i krakova čvora, postavljanje nove LED rasvjete, signalizacije i novu opremu ceste, rekao je na potpisivanju ugovora Boris Huzjan predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta dodajući da će time biti osiguran bolji pristup prema autocesti. Ugovor je potpisao s predstavnicima Zajednice ponuđača, a rok je 16 mjeseci.

Potpisivanju u županijskoj vijećnici prethodio je radni sastanak s predstavnicima Međimurske županije.

Nazočio je i načelnik Općine Goričan Mario Moharić koji je kasnije na konferenciji za medije podsjetio na frekventnost graničnog prijelaza. Kako navodi radi se 5,5 milijuna putnika koji su prošli kroz GP Goričan u 2018., od čega 150 tisuća kamiona, s tendencijom rasta od 30 posto. Rekonstrukcija stoga nije važna samo za Goričan već je od nacionalnog interesa, prema njegovim riječima, upravo ovim projektom kamionima će se omogućiti prolaz kroz stari granični prijelaz koji će doživjeti svoju renesansu.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.