Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Rumunjka prosjačila po Čakovcu, policija poziva na oprez

Policija, ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Ilustracija / Foto: Arhiva Studio M

Jučer, 8. studenoga oko 10 sati u krugu Županijske bolnice u Čakovcu, 39-godišnja rumunjska državljanka od prolaznika tražila je novčanu milostinju. Pritom je lažno navodila kako prikuplja donacije za “Nacionalnu udrugu za gluhe i tjelesno potlačene ljude i za siromašnu djecu”.

Policija je od žene oduzela protupravno prikupljeni novac. Zbog prosjačenja je kaženjena novačnom kaznom sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, a izrečena joj je mjera opreza zabrane posjećivanja područja grada Čakovca.

Policija upozorava da se u posljednjih nekoliko dana na području Čakovca i Preloga pojavljuju osobe koje prikupljaju donacije za razne udruge osoba s invaliditetom te pritom predočuju lažne iskaznice, stoga građane pozivaju na oprez.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.