Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Rukometašice u skupini s Francuskinjama

during the Women’s EHF EURO 2020 Norway, Denmark - FinaI Weekend, Semi final match, France vs Croatia, Jyske Bank Arena, Herning Denmark 18.12.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatske rukometašice u kvalifikacijama će za sljedeće Europsko prvenstvo, koje će se održati u studenom 2022. godine u Norveškoj, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori, igrati u skupini 4 s Francuskom, Češkom i Ukrajinom, odlučeno je ždrijebom u Beču.

Hrvatska je na posljednjem EP održanom u prosincu prošle godine iznenađujuće stigla do brončane medalje, a u polufinalu je izgubila upravo od Francuske koja će joj biti suparnik u kvalifikacijama.

Plasman na sljedeće EP izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od šest kvalifikacijskih skupina.

Kvalifikacije će započeti u listopadu ove godine kada će se odigrati prva tri kola, dok će preostala tri kola biti odigrana u ožujku i travnju 2022.

Ždrijeb skupina:
Skupina 1: 
Rusija, Poljska, Švicarska, Litva
Skupina 2: Danska, Rumunjska, Austrija, reprezenacija iz pretkvalifikacija
Skupina 3: Nizozemska, Njemačka, Bjelorusija, reprezentacija iz pretkvalifikacija
Skupina 4: Francuska, HRVATSKA, Češka, Ukrajina
Skupina 5: Španjolska, Mađarska, Slovačka, reprezentacija iz pretkvalifikacija
Skupina 6: Švedska, Srbija, Island, Turska

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.