Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search
Close this search box.

Rukometašice kreću sa završnim pripremama, Šoštarić: Hrvatska će na Euru ostaviti srce na parketu

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija, EP 2020

Hrvatske rukometašice okupile su se danas Zagrebu za završne pripreme za Europsko prvenstvo na kojemu brane broncu iz Danske otprije dvije godine. Među igračima koje je pozvao izbornik Nenad Šoštarić su i Međimurke Paula i Stela Posavec te Nikolina Zadravec.

Reprezentacija će do odlaska u Ljubljanu trenirati u Poreču, a u četvrtak i u subotu u Laškom će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije.

Zajednički domaćini Eura koje će se održati od 4. do 20. studenog su Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Slovenija. Hrvatska će igrati u skupini A u Ljubljani, a protivnice su joj Norveška, Mađarska i Švicarska.

– Meni je smiješno kada kažu da počinju pripreme za EP koje traju samo tri dana. Da budem grub, sve je to maloumno. Ako se juniorke pripremaju za EP 21 dan, muške reprezentacije imaju mjesec dana priprema, a kada se cure pripremaju za EP ili SP sve traje sedam dana, s time da nemamo pola ekipe jer su se jučer igrale utakmice u Ligi prvaka. Znači, skupljamo se danas i sutra, već u četvrtak smo u Laškom, u subotu se vratimo u Poreč i onda u utorak idemo na Europsko prvenstvo. To nema veze s pripremama. Srećom da se naše igračice poznaju, dižemo moral i timski duh i radimo varijantu obrane koja nam je najbitnija, rekao je izbornik Šoštarić.

Hrvatska će na EP-u biti prilično oslabljena. Zbog ozljeda će Euro propustiti Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Josipa Mamić i Ana Turk.

– Nemamo dva lijeva vanjska, Milosavljević i Mičijević koja je ‘dobri duh’ reprezentacije što je strašno važno na ovakvim natjecanjima, nemamo niti Anu na desnom krilu. Zbog toga sam pozvao tri djevojke na pripreme. Gledat ćemo Hrvatsku koja će ostaviti srce na terenu, bitno je biti pravi u pravom trenutku. Osnovni cilj je proći skupinu, a bilo bi super proći s dva boda, dodao je izbornik te pozvao hrvatske navijače u Ljubljanu.

– Htio bih da u Ljubljani budu svi oni koji su bili u Grazu, da te cure napokon osjete što znači igrati s navijačima, s tih par tisuća ljudi u crveno-bijelim kockicama koji dišu za njih. Vjerujte mi, to je njima već dva-tri gola više, to je njima već ogromno srce. Mi zaista u ovim okvirima dajemo sve od sebe, jučer su cure igrale Ligu prvaka, Anu Debelić sreli smo na aerodromu u Amsterdamu koja je od 6 do 11 ujutro čekala avion u Kristianstadu samo da bi došla na vrijeme na okupljanje. Sve one uživaju u reprezentaciji i žele biti tu, dodao je izbornik Šoštarić.

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.