Trg bana Jelačića 5, 40323 Prelog

Search

Rukometaši složni: Lakše je kad igramo zajedno, spremni smo za Katar

Team Croatia during the IHF World Championship 2021 Egypt, Angola vs Croatia, Borg El Arab Sports Hall, Alexandria, Egypt, 17.01.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska rukometna reprezentacija / Foto: Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska rukometa reprezentacija pobijedila je Angolu s 28-20 (12-11) u utakmici drugog kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Nakon pobjede njegovih izabranika Lino Červar je bio zadovoljan iskazanim voljnim momentom, bez obzira na uspone i padove u igri.

Ivan Čupić je postigao šest pogodaka i bio najbolji strijelac Hrvatske.

– Prvo poluvrijeme smo se opet dosta mučili. Obrana je funkcionirala dosta dobro, ali u napadu smo opet napravili par gluposti, par zicera smo promašili. Znali smo da će doći naših pet minuta. Drugo poluvrijeme smo gol po gol gradili igru i na kraju dovoljno uvjerljivo slavili. Današnja obrana i Peško iza nas na golu su pokazali da ćemo obranom i tranzicijom lakše ići prema naprijed. Ovo danas se zaboravlja, treba se pripremiti za Katar, pobijediti i prenijeti tri boda. Svaka pobjeda je bitna. Trenira se i igra se radi pobjeda. Treba pobjeđivati u kontinuitetu, graditi pobjednički mentalitet, pobjednički duh.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je vratar Ivan Pešić koji je imao sedam obrana, a zaustavio je i dva sedmerca.

– Prvo poluvrijeme smo se mučili, a drugo smo dosta bolje odigrali. Protiv tako nekih, ‘divljih’ ekipa je dosta teško igrati. Za neke sljedeće utakmice ćemo biti spremniji i pokazati još bolju igru. Svaka je pobjeda važna, mislim da ćemo se sada samo dizati kroz turnir.

Ivan Martinović je s pet pogodaka bio drugi strijelac dvoboja.

– Pamtit ću svaku utakmicu. Meni je ovo san. Uživat ću u svakoj utakmici, želim pomoći koliko god mogu. Čim sam zabio jedan, dva gola, onda odmah lakše ide i jako sam sretan zbog toga. U prvom poluvremenu smo bili u nekom grču pa smo na poluvremenu u svlačionici rekli da trebamo uživati što smo tu, na Svjetskom prvenstvu, da trebamo pokazati tko smo. Kad igramo svi zajedno, onda ide lakše, što smo i pokazali. Sad smo spremni za Katar.

 

Podijeli:

Pošaljite nam vijest

Dragi naš slušatelju, ovo je tvoja prilika da postaneš naš reporter-suradnik! 🙂

Naš e-mail: radio@studiom.hr čeka tvoju poruku – pošalji nam zanimljivost iz svog mjesta, zabilježi događaj mobitelom ili fotoaparatom, a javiti nam se možeš i na našem Facebook profilu.

Najzanimljivije vijesti/dojave/fotografije objavit ćemo na našem portalu www.studiom.hr i društvenim mrežama te u radijskom programu.

*Slanjem vijesti ili fotografije dajete privolu da Studio M smije koristiti za unos u zbirku osobnih podataka i njihovo obrađivanje, a sa svrhom objave na portalu www.studiom.hr ili društvenim mrežama radija Studio M, kao i u radijskom programu.